Indoneziją ir Rytų Timorą nusiaubęs ciklonas artinasi prie Australijos

Australijos pareigūnai ketvirtadienį paragino poilsiautojus evakuotis iš vakarinės pakrantės rajonų, artėjant atogrąžų ciklonui, šią savaitę nuniokojusiam didžiules teritorijas Indonezijoje ir Rytų Timore.

Ciklonas „Seroja“ Vakarų Australiją turėtų pasiekti naktį iš sekmadienio į pirmadienį.  

Prognozuojama, kad ciklonas atneš „niokojantį vėją, kurio gūsių greitis sieks iki 150 km per valandą, ir smarkias liūtis, galinčias sukelti staigių potvynių“ pakrantės rajonuose, nurodė Meteorologijos biuras.    

Gelbėjimo tarnybos įspėjo poilsiautojus, kurių daugelis apsistoję palapinėse ar kemperiuose, evakuotis iš pakrantės rajonų prieš savaitgalį prognozuojamas audras, po kurių turėtų užklupti ciklonas.  

„Jei liksite ten palapinėje ar kemperyje, jums kils pavojus“, – sakė komisaro pavaduotojas Paulas Ryanas (Polas Rajenas) ir pridūrė, kad tiek palapinės, tiek nameliai ant ratų „itin pavojingi“ esant ekstremalioms oro sąlygoms. 

Vietos gyventojai buvo paraginti pasiruošti pirmosios pagalbos rinkinius ir įsitikinti, kad jų būstai tinkamai parengti atlaikyti audrą. 

„Seroja“ turėtų pasiekti sausumą gana izoliuotoje retai apgyvendintos Vakarų Australijos valstijos dalyje kaip antros ar trečios kategorijos ciklonas.

Indonezijoje ir kaimyniniame Rytų Timore „Seroja“ anksčiau šią savaitę nusinešė beveik 180 gyvybių ir tūkstančius gyventojų paliko be namų. Tebeieškoma dešimčių dingusių žmonių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių