Islandijoje vėl įvesti apribojimai dėl koronaviruso plitimo

Islandija, kuri anksčiau viena pirmųjų pasaulyje atšaukė visus karantino apribojimus, paskelbė esanti priversta juos vėl įvesti dėl naujų COVID-19 atvejų skaičiaus didėjimo.

Birželio pabaigoje Islandija atšaukė apribojimus dėl socialinio atstumo laikymosi, kaukių dėvėjimo, viešų susibūrimų ir barų bei restoranų darbo laiko, kurie galiojo nuo pat praeitų metų kovo.

Nuo sekmadienio iki rugpjūčio 13 d. viešuose susibūrimuose negalės dalyvauti daugiau nei 200 žmonių, gyventojai turės laikytis 1 m atstumo vieni nuo kitų, o barai ir restoranai negalės priimti lankytojų po 23 val.

Taip pat baseinai ir sporto klubai galės užpildyti tik 75 proc. turimų vietų, o viduje bus privaloma dėvėti veido kaukes.

Nors daugiau nei 85 proc. vyresnių nei 16 metų amžiaus Islandijos gyventojų yra visiškai paskiepyti, nuo liepos 12 d. šalyje užregistruoti 355 nauji COVID-19 atvejai.

Dauguma šių atvejų yra delta atmainos, kuri pirmiausiai užregistruota Indijoje.

Islandija taip pat apribos judėjimą per savo sienas ir iš atvykėlių reikalaus neigiamo PGR testo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
ir kur tas visuotinis imunitetas? virš 85 proc. pasiskiepiję, tačiau susirgimų skaičius auga. Taigi aišku, kad šie skiepai nuo užsikrėtimo neapsaugo.

jau

jau portretas
ten toks sterilumas gamtos mazai zmniu ir vistiek matodsi tie jav pydai kazka pabarste is kosmoso galejo ir uzvest su prekem ir dar pykti laiko kad nepardave dali salos;;;;;;;
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių