Ispanų premjeras buvo gavęs laišką su bomba

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) praėjusią savaitę gavo laišką su sprogmenimi, kuris buvo „panašus“ į tą, kuris trečiadienį sprogo Ukrainos ambasadoje Madride, ketvirtadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Lapkričio 24 dieną gautas vokas, kuriame „buvo pirotechninės medžiagos“ ir kuris buvo adresuotas P. Sanchezui, buvo „aptiktas ir neutralizuotas saugumo tarnybų“, priduriama pranešime.

Taip pat pranešta, kad Ispanijos policija tiria laišką su numanomu sprogmenimi, anksti ketvirtadienį atsiųstą į oro pajėgų bazę netoli Madrido – kitą dieną po to, kai vienas laiškas su bomba sprogo Ukrainos ambasadoje, o kitas toks laiškas buvo aptiktas vienoje ginklų gamykloje.

Vienas Ukrainos ambasados Madride darbuotojas trečiadienį buvo nesunkiai sužeistas, kai tikrindamas atplėšė su paštu atėjusį laišką, kuriame buvo bomba.

Trečiadienio vakarą kitas paketas su bomba buvo aptiktas ginklų gamykloje Ispanijos šiaurėje esančiame Saragosos mieste, pranešė vyriausybės pareigūnai. Šioje gamykloje gaminami tokie granatsvaidžiai, kokius Ispanija siunčia Ukrainai.

Policija kontroliuojamomis sąlygomis susprogdino siuntinį.

Vienas vyriausybės pareigūnas sakė, kad gamyklai Saragosoje ir Ukrainos ambasadai Madride atsiųsti laiškai buvo su tuo pačiu elektroninio pašto adresu, užrašytu siuntėjo grafoje.

Daugiau detalių neskelbiama.

Tuo metu Ispanijos Gynybos ministerija pranešė, kad į Torechon de Ardoso oro pajėgų bazę, esančią į rytus nuo Madrido, atsustame pakete tikriausiai yra kažkoks mechanizmas. Bazėje dislokuotos papildomos saugumo pajėgos.

Ministerija nurodė, kad įtartinas paketas buvo atsiųstas bazės palydovų centrui.

Trečiadienio sprogimas Ukrainos ambasadoje įvyko vienam darbuotojui atplėšus laišką, skirtą ambasadoriui. Darbuotojo sužeidimai nėra sunkūs.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba skubiai įsakė sustiprinti visų Ukrainos ambasadų saugumą, be to, paprašė ispanų kolegos, kad išpuolis būtų skubiai ištirtas.

Ispanijos Nacionalinis Teismas sprogimą tiria kaip teroristinį išpuolį. Imtasi papildomų ambasados apsaugos priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nauju metu proga

nauju metu proga portretas
Na kokia bomba? Tiesiog nauju metu pitarda atsiusta is Ukrainos ambasados pasveikinti su artejanciomis šventėms, nesenai jie saliutavo Lenkiją. Premjero pigus pijaras durniams, nes jų daug yra. Tegul nepamiršta įrašyti į bylą kremliaus tribunolui , kaip nepavykusį pasikėsinimą.

o

o portretas
atpirkymo oziai matomai vel /rusai/ taip sudaroma kolektyvyne mintis 1 tautos adresu kai visos kitos verciamos pripazinti jos /tiesa/ blokuojant visus akivaizdzius irodymus atvyrai ir ciniskai o sios provokacijos kaip ir finansuojamas karas dar labiau sudaryti kaltes iliuzija 1 objekto atzvilgiu norint ji sunaikint kolektyviskai ir cia termino GEDA permaza ???===

Raketa

Raketa portretas
Ar dar ilgai pasaulis stebes kremliaus nusikalteliu klano dergimasi?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių