Italijoje dėl potvynių namus teko palikti daugiau kaip 36 000 žmonių

Dėl gyvybių pareikalavusių potvynių šiaurės rytų Italijoje daugiau kaip 36 000 žmonių buvo priversti palikti savo namus, kylančiam vandeniui pasiglemžiant vis daugiau namų, o naujoms nuošliaužoms atskyrus kaimelius, šeštadienį pranešė regiono pareigūnai.

Anksčiau šią savaitę smarkios liūtys nusinešė 14 žmonių gyvybių, o Emilijos-Romanijos regiono miestų ir miestelių gatvės virto upėmis.

Lyjant dar daugiau, regiono valdžios institucijos pratęsė „raudonąjį“ orų pavojų iki sekmadienio.

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džordža Meloni) šeštadienį pareiškė, kad anksčiau išvyksta iš Japonijoje vykstančio Didžiojo septyneto (G-7) aukščiausiojo lygio susitikimo, kad galėtų spręsti nepaprastosios padėties klausimus.

„Atvirai kalbant, negaliu likti taip toli nuo Italijos tokiu sudėtingu momentu“, – sakė ji žurnalistams ir padėkojo 5 000 žmonių – nuo gelbėtojų iki savanorių – sutelktų padėti nuo potvynių nukentėjusiems žmonėms.

Ji taip pat padėkojo savo kolegoms G-7 lyderiams už jų pagalbos pasiūlymus.

Tikimasi, kad sekmadienį G. Meloni aplankys kai kurias labiausiai nuo stichijos nukentėjusias vietoves.

Ravenos valdžia šeštadienį įsakė nedelsiant evakuoti daugiau kaimelių, kuriems iškilęs pavojus.

Šeštadienį netoli Lugo sudužo sraigtasparnis, dalyvavęs bandant atkurti elektros tiekimą, ir buvo sužeistas vienas iš keturių juo skridusių žmonių, pranešė priešgaisrinė tarnyba.

Dėl potvynių regione susidarė daugiau kaip 305 nuošliaužos, sugadinta arba uždaryta daugiau kaip 500 kelių.

Bolonijos meras Matteo Lepore (Matėjas Leporė) šeštadienį sakė, kad prireiks „mėnesių, o kai kur galbūt metų“, kol bus sutvarkyti keliai ir infrastruktūra.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių