Italijos pakrančių apsauga sulaikė du nevyriausybinių organizacijų laivus

  • Teksto dydis:

Italijos pakrančių apsauga penktadienį paskelbė, kad sulaikė du Vokietijos nevyriausybinių organizacijų laivus, gelbėjančius migrantus Viduržemio jūroje.

Jos teigimu, įgulos nesilaikė atitinkamų teisės aktų.

Siekdama sumažinti atvykėlių skaičių, Roma sausį priėmė naują įstatymą, kuriuo ribojama nevyriausybinių organizacijų, gelbėjančių migrantus jūroje, veikla, nors jų išgelbėjamų žmonių skaičius sudaro tik apie 10 proc. visų šalies imigrantų.

Kraštutinių dešiniųjų premjerės Giorgios Meloni (Džordžos Meloni) vyriausybė reikalauja, kad nevyriausybinių organizacijų laivai vos tik išgelbėjus migrantų laivelius informuotų Italijos valdžios institucijas.

Tuomet valdžios institucijos nusprendžia, kuriame uoste turėtų prisišvartuoti išsigelbėjusieji ir gelbėtojai.

Gana dažnai tai būna toli nuo gelbėjimo operacijos vietos esantis uostas. Tokiu būdu nevyriausybinės organizacijos negali gelbėti kelių laivų iškart ir sugaišta daug laiko, kad patektų į paskirtus uostus ir vėl išplauktų į atvirą jūrą.

Šį įstatymą kritikavo kelios Europos Tarybos institucijos.

Penktadienį pakrančių apsauga sulaikė laivą „Sea Eye 4“, kuris pažeidė vienos gelbėjimo operacijos taisyklę ir, prieš išplaukdamas į Romos paskirtą uostą, išgelbėjo dar du laivelius.

Kita vertus, laivo „Mare Go“ įgula atsisakė plaukti į paskirtą Trapanio uostą Sicilijos vakaruose ir nusprendė prisišvartuoti Lampedūzoje, nedidelėje Italijos saloje netoli Afrikos krantų, kad nereikėtų vykti į papildomą 32 valandų kelionę su išsekusiais įgulos nariais ir migrantais, teigė nevyriausybinė organizacija.

Vidaus reikalų ministerijos interneto svetainės duomenimis, per pirmuosius penkis šių metų mėnesius į Italiją atvyko daugiau nei 50 000 migrantų, palyginti su mažiau nei 20 000 migrantų per tą patį laikotarpį 2022 metais.

Pastaraisiais metais Italija yra pirmasis šimtų tūkstančių atvykstančių migrantų taškas Europos Sąjungoje.

Roma kritikuoja bloko partnerius dėl nepakankamo solidarumo skirstant migrantus, nors daugelis jų vėliau išvyksta iš pusiasalio į kitas šalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa tam to tegul

Rasa   tam to tegul portretas
Ir kas tave debile kišo ir nedakišo Putina sapnuoji kankiniesi gaidely miegas sutriko Ar nenorėtum Putinui i šikine pabučiuoti

Senolė

Senolė portretas
Sako tie nevyriausibiniai laivai yra Storošo biznis o gal fon uršulos

to Skandinti turėtu italu pasienio laivai

to Skandinti turėtu italu pasienio laivai portretas
Tave parazite turėtu pamurgdyti tame vandenyje ir atsigavus vėl i vandeni kas nusprgtum Kam tokie išgamos lietuvai reikalingi geriau tie juodukai gyventu ir dirbtu lietuvai tik ne tu ir ne bandera
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių