JAV „Auksinės valstijos žudikas“ pripažino kaltę dėl kelių nužudymų

  • Teksto dydis:

Vadinamasis „Auksinės valstijos žudikas“ pirmadienį Kalifornijoje padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl kelių nužudymų, taip pat pripažino savo kaltę dėl dešimčių išžaginimų ir pagrobimų.

Josephas Jamesas DeAngelo (Džozefas Džeimsas DeAndželas) Kalifornijos sostinėje Sakramente pripažino esąs „Auksinės valstijos žudikas“, kuris šią valstiją terorizavo nuo 1976 iki 1986 metų.

74-erių J. J. DeAngelo buvo vežimėliu įvežtas į teismo salę, vilkėdamas oranžinį kombinezoną ir permatomą veido skydelį. Į teisėjo klausimus jis atsakė „Taip“, „Ne“ ir „Kaltas“, sutikdamas su sąlygomis, numatytomis susitarime su prokurorais.

Prokurorė Amy Holliday (Eimi Holidei) sakė, kad J. J. DeAngelo sutiko padaryti kaltės pripažinimo pareiškimą dėl 13 kaltinimų pirmo laipsnio nužudymu, o valstija yra pasiruošusi prašyti jam skirti ne mirties, o įkalinimo bausmę.

Kalifornijos pareigūnai po 40 metų trukusios paieškos 2018 metų balandį paskelbė areštavę buvusį policininką, įtariamą garsųjį „Auksinės valstijos žudiką“.

Pistoletu ginkluotas kaukėtas nusikaltėlis naktimis įsibraudavo į žmonių namus, kur surišdavo ir išžagindavo moteris. Jo aukų amžius buvo nuo 13 iki 41 metų.

Dauguma jo nusikaltimų, įskaitant du nužudymus, buvo įvykdyti per trejus metus, kai jis dirbo Oberno policijoje netoli Sakramento.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ūūū, supūs kalėjime niekšas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių