JAV perspėjo dėl nepagrįstų COVID-19 plitimo apribojimo priemonių Kinijoje

Jungtinės Valstijos šeštadienį perspėjo dėl „nepagrįstų“ COVID-19 plitimo apribojimo priemonių Kinijoje ir pareiškė, kad leis daliai darbuotojams išvykti iš konsulato Šanchajuje, kuriame dėl išaugusio užsikrėtimo atvejų skaičius paskelbtas griežtas karantinas.

Iki kovo mėnesio Kinijoje fiksuota nedaug COVID-19 atvejų, šaliai taikant tokias viruso plitimo kontrolės priemones kaip staigūs karantinai, masinis testavimas ir judėjimo apribojimai, tačiau nuo kovo mėnesio Šanchajuje buvo pranešta apie daugiau nei 100 tūkst. atvejų, ir tai tapo tikru išbandymu šalyje galiojančiai „nulinės tolerancijos COVID-19“ strategijai.

Maždaug 25 mln. gyventojų turinčiame mieste praėjusią savaitę buvo įvestas etapinis karantinas, todėl gauta skundų dėl maisto produktų stygiaus, o internete pasklido vaizdo įrašų, kuriuos matyti, kaip nepatenkinti gyventojai grumiasi su pareigūnais.

JAV Valstybės departamentas nusprendė leisti ne pačias svarbiausias pareigas einantiems darbuotojams palikti konsulatą Šanchajuje „dėl COVID-19 atvejų padaugėjimo bei dėl su atsaku susijusių ribojamųjų priemonių poveikio“, sakoma JAV ambasados ​​atstovo spaudai paskelbtame pranešime.

Pareiškime JAV piliečiai perspėjami persvarstyti būtinybę keliauti į Kiniją „dėl nepagrįsto vietos įstatymų taikymo ir su COVID-19 susijusių apribojimų“. Taip pat nurodoma, kad JAV ambasada Pekine išreiškė susirūpinimą Kinijos vyriausybei dėl taikomų priemonių.

Šanchajus šeštadienį pranešė apie daugiau nei 23 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų, daugiausia besimptomių. Tai sudaro daugiau nei 90 proc. naujų COVID-19 atvejų šalyje.

Miesto pareigūnai laikinuose karantino centruose ruošia tūkstančius naujų lovų.

Tuo tarpu vietos gyventojai vis dažniau piktinasi taikomomis priemonėmis, o kai kurie socialinėje žiniasklaidoje ėmė skųstis maisto trūkumu. Taip pat pasipiktinimą sukėlė neseniai įvykęs incidentas, kai sveikatos apsaugos pareigūnai nugalabijo korgių veislės šunelį.

Šią savaitę sušvelninta nepopuliari užkrėstų vaikų atskyrimo nuo neužsikrėtusių tėvų politika, sukėlus visuomenės pyktį.

Visgi Pekinas toliau laikosi nulinės tolerancijos politikos ir yra pasiryžęs sutramdyti protrūkį Šanchajuje, pastiprinimui siųsdamas medicinos darbuotojus iš visos šalies.

Šanchajaus pareigūnai šeštadienį teigė planuojantys atlikti naują PGR tyrimų etapą visiems miesto gyventojams, o vėliau kai kuriuose rajonuose pradėti švelninti taisykles, jei šie rajonai atitiks griežtus reikalavimus ir per pastarąsias 14 dienų juose nebus užfiksuota naujų atvejų.


Šiame straipsnyje: Kinijakoronavirusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių