JT: Afrikai kovojant su Covid-19, AIDS gali pražudyti 500 tūkst. žmonių

Jungtinės Tautos (JT) būgštauja, kad dėl koronaviruso krizės iki 2021 metų Afrikoje nuo AIDS ir susijusių ligų gali mirti 500 tūkst. žmonių. Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ir JT kovos su AIDS programos (UNAIDS), tai būtų dvigubai daugiau aukų, lyginant su 2018-aisiais.

Turi būti daroma viskas, kad nenutrūktų ŽIV infekuotųjų gydymas antivirusiniais vaistais, rašė organizacijos pirmadienį bendrame kreipimesi, remdamosi įvairiais scenarijais.

Šiuo metu dėl kovos su koronavirusu uždaryta daug ŽIV pacientus gydančių įstaigų ar nutraukta jų aprūpinimo būtinais medikamentais grandinė. Jei tai tęsis, infekuotieji gali susirgti AIDS. „Mes tai turime suprasti kaip įspėjimą visoms šalims išlaikyti savo svarbias gydymo įstaigas“, - sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Afrikoje į pietus nuo Sacharos ŽIV užsikrėtę beveik 26 mln. žmonių. 16,4 mln. jų, PSO duomenimis, taikoma antivirusinė terapija, užkertant kelią susirgti AIDS.

Prieš kelias savaites PSO panašų perspėjimą paskelbė dėl maliarijos. Visą dėmesį sutelkus į kovą su Covid-19, ir nuo šios infekcinės ligos esą gali mirti gerokai daugiau žmonių nei iki šiol.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2+2

2+2 portretas
Gaila, pasaulis netenka savo šviesiausios žmonių dalies.

Anonimas

Anonimas portretas
Visi neabejingi kertamiems medziams, śunų ir kačių teisėms dabar turetu vaziuoti i Afrika savanoriauti. Ten žmonės juk kenčia, parodytu tikra užuojautą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių