JT įspėja dėl „katastrofos“ Afganistane

Talibanui perėmus valdžią, Jungtinės Tautos įspėja dėl pražūtingų aštrėjančios ekonominės krizės Afganistane padarinių.

Jei situacija nepagerės, „tai sukels katastrofą“, agentūrai dpa Kabule sakė JT įgaliotinio Afganistanui pavaduotojas Ramizas Alakbarovas.

„Kainos kyla, žmonės negali naudotis savo santaupomis bankuose, jie negauna atlygio už darbą“, – kalbėjo pareigūnas.

JT diplomatas įspėjo dėl smarkiai augančių pabėgėlių skaičių, jei krizė žiemą tęsis. Jis reikalavo, kad tarptautinės sankcijos Talibanui būtų pakeistos taip, kad humanitarinėms organizacijoms, dirbančioms valdant naujajai vyriausybei Afganistane, nekiltų galimų baudžiamųjų priemonių grėsmė. Paprasti afganistaniečiai esą negali būti baudžiami už tai, kad islamistai perėmė valdžią. „Jie nekalti dėl to, kas čia atsitiko“, – pabrėžė R. Alakbarovas.

Jis įspėjo, kad dėl tikėtino investicijų stygiaus vandens ir sanitarijos sektoriuose Afganistane gali daugėti ligų. Kartu su nepakankama mityba tai gali būti gyvybiškai pavojinga jaunesniems vaikams. Be to, nevykdoma daugelis vakcinacijos kampanijų ir medicinos priežiūros programų. Šių įvairių veiksnių kombinacija esą sukels „ekstremalių sunkumų“ – augs ligų ir mirčių rodikliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Politol.

Politol. portretas
O tai ką gali padėti kitos šalys, jeigu patys save žudo.,nesistenge dėl savo tautos. Bėga iš šalies kaip žiurkės iš skęstančio laivo.Tinginiai, nori kitų rankomis žarijas žarstyti o pyragą savom raikyti.Gėda,bobų begales turėti nori o dirbti ne.

o

o portretas
kas ta s ukele jei ne jav spec t arogantiskas gobsumas ir noras visus valdyt prievarta kas vyksta ir dabar australijoje kanadoje tai jau ne zmones o ateiviu hibridai su savo tikslais ir be gailescio================
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių