Kazachstano policija: naktį „likviduoti dešimtys“ protestuotojų

Kazachstane policininkai naktį „likvidavo dešimtis“ protestuotojų, bandžiusių šturmuoti administracinius pastatus didžiausiame šalies mieste Almatoje, ketvirtadienį vietos žiniasklaidai pranešė policija.

„Praėjusią naktį ekstremistų pajėgos mėgino šturmuoti administracinius pastatus, Almatos miesto policijos departamentą, taip pat vietos policijos komisariatus. Dešimtys užpuolikų buvo likviduoti“, – policijos atstovę Saltanat Azirbek citavo naujienų agentūros „Interfax“, TASS ir „Ria Novosti“.

Pasak atstovės, jų tapatybės nustatinėjamos.

Almatos policija valstybiniam kanalui „Chabar 24“ taip pat patvirtino, kad mieste buvo apiplėšta ginklų parduotuvė.

Pasak vietos žiniasklaidos, Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad per neramumus žuvo mažiausiai aštuoni teisėsaugos pareigūnai, dar 317 buvo sužeisti.

Šalyje savaitgalį kilo protestai prieš staigų suskystintųjų dujų kainų augimą. Žanaozeno mieste prasidėjusios demonstracijos vėliau išplito į kitus rajonus ir peraugo į masinius neramumus.

Protestai, trečiadienį peraugę į protestuotojų susirėmimus su policija ir valstybinių įstaigų pastatų šturmą, yra didžiausias iššūkis Kazachstano autoritarinei valdžiai per kelis dešimtmečius.

Protestuotojai, dabar keliantys ir platesnių politinių bei ekonominių reikalavimų, antradienį ir trečiadienį susirėmė su saugumo pajėgomis Almatoje.

Maskvos vadovaujama Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija (KSSO), vienijanti šešias buvusias sovietines šalis, atsiųs į beprecedentės protestų bangos apimtą Kazachstaną „taikdarių pajėgas“, ketvirtadienį sakė aljanso pirmininkas.

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė, kad KSSO nusprendė „ribotam laikui“ išsiųsti „kolektyvines taikdarių pajėgas“ į Kazachstaną, „siekdama šioje šalyje stabilizuoti ir normalizuoti padėtį“, atsiradusią dėl „išorės kišimosi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvoje jiems pasakytų niu niu niu.

Bronx

Bronx portretas
Tokius reikia nes jie su buldozeriais plėšia bankus ir parduotuves.

Antanas

Antanas portretas
Stereotipiška.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių