Korupcija kaltinamai E. Kaili nuimta apykojė, ji paleista iš namų arešto

  • Teksto dydis:

Graikijos europarlamentarei Evai Kaili, apkaltintai korupcija vykdant „Katargeito“ tyrimą, nuimta apykojė, ir, laukiant teismo, ji paleista iš namų arešto, ketvirtadienį pranešė prokurorai.

Praėjusių metų gruodį policija, atlikdama tyrimą dėl galimo kyšininkavimo Europos Parlamente, Briuselyje sulaikė E. Kaili, o balandį paleido ją į namų areštą. Ji neigia bet kokius kaltinimus.

Belgijos europarlamentarui Marcui Tarabellai (Markui Tarabelai) ir padėjėjui Parlamente italui Francesco Giorgi (Frančeskui Džordžiui) anksčiau šį mėnesį irgi nuimtos elektroninės apykojės ir jiems leista palikti savo gyvenamąsias vietas, pranešė valdžios institucijos.

Tačiau jie tebėra oficialiai suimti ir bus nuolat prižiūrimi teismo, sakė prokuratūros atstovas spaudai.

„Katargeitu“ vadinamas skandalas kilo gruodį, kai Belgijos tyrėjai atliko kratas keliose vietose Briuselyje, sulaikė keturis įtariamuosius ir konfiskavo daugiau nei 1,5 mln. eurų grynųjų pinigų.

Tyrėjai koncentruojasi į įtariamas Kataro ir Maroko pastangas įgauti įtakos EP teisės aktų leidėjams atsilyginant kyšiais.

Šis skandalas sukrėtė Europos Sąjungos institucijas ir privertė Parlamentą skubiai imtis reformų, kuriomis siekiama apriboti išorės įtaką.


Šiame straipsnyje: Eva Kailiapykojėnamų areštas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Valio

Valio portretas
Kaili ...... laisvėje įrodys savo nekaltumą ir suorganizuota sąmokslą prieš Ją

Nekalta

Nekalta portretas
Akiniai juodais remeliais gal butu padeje?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių