Pereiti į pagrindinį turinį

Krymo tilto sprogimas parodė: Rusijos kariuomenė – sumišusi

2022-10-09 15:22
DMN inf.

Po aneksijos pastatytas Krymo tiltas – simbolinis Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Tačiau dabar jis simbolizuoja ir sumišusią Rusijos kariuomenę.

Scanpix nuotr.

Kaip rašo „New York Times“, Rusijos kariams nepavyko apginti tilto, nepaisant to, kad jis užima pagrindinį vaidmenį Rusijos karinėse operacijose ir simbolizuoja tiesioginę jungtį tarp Rusijos ir okupuoto Krymo.

Bet kokios kliūtys eismui per tiltą gali turėti didelės įtakos Rusijos gebėjimui kariauti pietų Ukrainoje – ten Ukrainos pajėgos vykdo vis veiksmingesnį atsakomąjį puolimą. Be tilto Rusijos kariuomenės galimybės tiekti kurą, įrangą ir amuniciją daliniams, kovojantiems Chersono ir Zaporižios regionuose, bus labai ribotos.

„New York Times“, remdamiesi aukšto rango Ukrainos pareigūnu, rašo, kad išpuolį ant Krymo tilto organizavo Ukrainos specialiosios tarnybos, o bomba buvo padėta sunkvežimyje, kuris važiavo per tiltą.

Kol kas neaišku, ar per sprogimą žuvęs vilkiko vairuotojas žinojo, kad viduje yra sprogmenų.

Primename, kad spalio 8 d. ryte ant Krymo tilto kilo stiprus gaisras. Vėliau internete pasirodė nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose aiškiai matyti įvykęs sprogimas.

Daugiau naujienų