Latvijoje – 256 nauji COVID-19 atvejai, Estijoje – 86

Latvijoje per praėjusią parą atlikus 12 773 testus nustatyti 256 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, dar 10 anksčiau užsikrėtusių žmonių mirė, antradienį pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras.

Ankstesnę dieną skelbta apie 76 naujus COVID-19 atvejus, o naujų mirčių užregistruota nebuvo.

Pastarųjų dviejų savaičių sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis sumažėjo iki 191,7 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Nuo pandemijos pradžios Latvijoje patvirtinti iš viso 135 144 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir mirė 2 423 užsikrėtusieji.

Kaip rodo Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos duomenys, iki šiol Latvijoje bent vieną vakcinos dozę yra gavę 506 911 žmonių (26,85 proc. gyventojų), pilnai paskiepyti – 359 025 žmonės (19,02 proc. gyventojų).

Latvijoje praėjusią savaitę rasta kolumbietiškos COVID-19 atmainos atvejų

Latvijoje praėjusią savaitę buvo nustatyta užsikrėtimų kolumbietiškąja viruso COVID-19 atmaina B.1.621, pasižyminčia dviem pavojingiausiomis mutacijomis – N501Y ir E484K, antradienį pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centro (CDC) epidemiologas Jurijus Perevoščikovas

Latvijos biomedicinių tyrimų ir studijų centro atstovas Janias Klovinis naujienų agentūrai BNS sakė, kad koronavirusas yra plačiai išplitęs ir kad jo atmainų yra daug.

„Daugelis atmainų yra panašios, tačiau išskiriamos pavojingos mutacijos, ir dabar mes jau taip pat galime kalbėti apie mutacijų kombinacijas. Indiškoji atmaina taip pat turi nepaprastą mutacijų derinį. Kolumbietiškoji atmaina pasižymi tomis pačiomis mutacijomis, kaip ir britiškoji atmaina, tačiau derinyje yra dar viena pavojinga mutacija“, – sakė J. Klovinis.

Praėjusią savaitę laboratorijose taip pat nustatyti trys indiškosios COVID-19 atmainos ir vienas egiptietiškosios atmainos atvejis.

Estijoje – 86 nauji COVID-19 atvejai

Estijoje per praėjusią parą atlikus 4 085 testus nustatyti 86 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, tačiau nemirė nė vienas anksčiau koronavirusu užsikrėtęs pacientas, antradienį pranešė sveikatos apsaugos tarnybos.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 37 naujus COVID-19 atvejus ir vieno paciento mirtį.

Sergamumas COVID-19 per pastarųjų dviejų savaičių laikotarpį Estijoje siekia 106,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Antradienio ryto duomenimis, šalies ligoninėse dėl COVID-19 gydoma 80 pacientų, iš jų 11 – intensyviosios terapijos skyriuose, o šešiems reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Nuo pandemijos pradžios Estijoje patvirtinti iš viso 130 242 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 1 264 užsikrėtę žmonės mirė, 124 991 – pasveiko.

Bent vieną vakcinos nuo COVID-19 dozę Estijoje jau gavo 503 716 žmonių. Visiškai paskiepyti 301 599 žmonės.

Estija planuoja birželio 11-ąją dar labiau sušvelninti dėl pandemijos įvestas priemones

Estijos vyriausybė nusprendė dėl gerėjančios epidemiologinės padėties birželio 11 dieną dar labiau sušvelninti dėl pandemijos įvestas ribojamąsias priemones.

Remdamasi vyriausybės pranešimu spaudai, svetainė rus.postimees.ee rašo, kad pirmiausia bus sušvelnintos taisyklės dėl renginių patalpose ir lauke dalyvių skaičiaus.

Penktadienį taip pat baigs galioti darbo laiko apribojimai, nuo tos dienos vėl galės vykti kruizai tarp Talino ir Stokholmo.

„Epidemiologinis vaizdas Estijoje gerėja su kiekviena diena, todėl šiandien koronaviruso plitimo grėsmės lygis iš aukšto, „oranžinio“, virto vidutiniu, „geltonu“. Tai sudaro sąlygas vyriausybei ribojimus atšaukti anksčiau nei planuota“, – sakė premjerė Kaja Kallas (Kaja Kalas).

„Tuo pačiu metu negalime pamiršti, kad virusas niekur nedingo, ir visi privalome būti atsargūs, kad jis vėl nepradėtų plisti. Vienintelis būdas apsaugoti Estiją nuo suvaržymų – tai aktyvus vakcinavimas. Tikiuosi, jog visi, kas to dar nepadarė, kuo greičiau rezervuos laiką pasiskiepyti“, – sakė premjerė.

Pagal vyriausybės planą nuo birželio 11-osios renginiuose patalpose galės dalyvauti iki 600 žmonių, įskaitant žiūrovus, jei laikomasi socialinio atstumo taisyklių ir užpildoma ne daugiau kaip 50 proc. vietų. Lauke apribotose teritorijose renginiuose galės dalyvauti iki 1 tūkst. žmonių, įskaitant žiūrovus.

Nuo penktadienio Estijoje aukščiausio lygio sportinės varžybos galės vykti ir patalpose, ir lauke be grupių ir laiko apribojimų.

Peržiūrėti didesnį žemėlapį




NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
tam medkontroles ir tam tiktu prf E Vaitkus kurio garbe ir ziniu bagazas yra A lygio ti matai neatitinka valdziazmogiu programos?;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių