Mama springsta nuo ašarų: okupantų raketa jos sūnui susprogdino ranką

  • Teksto dydis:

Rusijos raketos skriejo į gimdymo skyrių Zaporižios srityje netoli fronto linijos. Dalis pastato virto griuvėsių krūva. Atskubėję gelbėtojai gydytoją sugebėjo ištraukti iš nuolaužų. Iš sugriauto pastato išgelbėta ir gimdyvė. Deja, jos ką tik gimęs vaikelis žuvo, praneša LNK.

Vakar popietę ir prieš Ukrainos sostinę Kyjivą surengta raketų ataka, yra žuvusiųjų. Pasak mero Vitalijaus Kličko, smūgiuota ir namams, ir kritinei infrastruktūrai. Raketos skriejo ne tik į Kyjivo sritį, taip pat į Lvivo, Charkivo. Miestai be elektros, visose srityse skamba oro pavojus.

Rusai bando sieti paniką tarp civilių. Taikiniais vis dažniau tampa gyvenamieji namai, ligoninės ir į atakų vietas skubantys paramedikai.

Šios moterys Chersone springsta nuo ašarų, nes motinos nebuvo namuose, kai įvyko eilinė ataka, vienas iš sužeistųjų – trylikametis sūnus, kuriam sprogimas sumaitojo ranką.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše

Nuo tada kai Rusija prieš beveik dvi savaites pasitraukė iš Chersono ir nutraukė vandens ir elektros linijas, gydytojai dirba pragariškomis sąlygomis – dažnėjant išpuoliams, tamsoje su žibintuvėliais, dalyje ligoninių neveikia pagrindinė įranga, juolab liftai. Medikai nešė trylikametį laiptais į operacinę amputuoti rankos.

„Jie ne žmonės, rusų ir padarais nepavadinsi. Šaudo į civilius, vaikus, mes jūsų čia nekvietėme ir nenužudėme nė vieno jūsų vaiko. Kodėl žudote mūsiškius?“ – per ašaras klausė sužeistojo berniuko mama Natalia Voblikova.

Europos Parlamentas (EP) nubalsavo pripažindamas Rusiją terorizmą remiančia valstybe ir naudojančia teroristinius metodus. Rezoliucijai pritarė kone 500 narių. Europarlamentarai ragina labiau izoliuoti Rusiją, į teroristų sąrašus įtraukti rusų oligarcho Prigožino samdinių grupę „Wagner“ ir Kadyrovo karius.

Jie ne žmonės, rusų ir padarais nepavadinsi. Šaudo į civilius, vaikus, mes jūsų čia nekvietėme ir nenužudėme nė vieno jūsų vaiko.

Ukraina įtaria, kad priešas propagandą rusiškai pasauliui skleidžia net per cerkves. Ukrainos saugumas iškratė Maskvos patriarchato cerkves. Konfiskuota milijonai grynųjų grivinų, dolerių ir rublių. Taip pat prorusiškos literatūros. Cerkvėse buvo ir įtartinų rusų, turėjusių vietinius pasus ir karinius bilietus. Ukrainos skaičiavimais, Rusijos arsenalas senka, agresorei liko raketų trims ar keturiems masiniams apšaudymams. Tačiau Kremlius ieško pastiprinimo.

Kad išgelbėtų kuo daugiau gyventojų, ukrainiečiai pradeda evakuoti civilius iš išlaisvintų Chersono ir Mikolajivo sričių. Ne visi likę pajėgs išverti šaltą žiemą. Tačiau dalis gyventojų rizikuoja grįžti į savus namus.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojesprogimaiChersonassprogdinami civiliaiLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių