Maskva: aneksuotose Ukrainos teritorijose išduota daugiau kaip 80 tūkst. rusiškų pasų

Maskva ketvirtadienį paskelbė, kad keturių Ukrainos teritorijų, kurias prezidentas Vladimiras Putinas praėjusį mėnesį paskelbė aneksavęs, gyventojams jau išdavė daugiau kaip 80 tūkst. rusiškų pasų.

„Po keturių regionų prijungimo prie Rusijos Federacijos pagal teisės aktus daugiau kaip 80 000 žmonių gavo Rusijos Federacijos piliečių pasus“, – sakė Vidaus reikalų ministerijos migracijos pareigūnė Valentina Kazakova. Ją citavo Rusijos naujienų agentūros.

Rugsėjį Rusija surengė pseudoreferendumus keturiuose Ukrainos regionuose – Donecko, Luhansko, Zaporižios, Chersono – ir pareiškė, kad gyventojai nubalsavo už prisijungimą prie Rusijos.

Spalio pradžioje Kremliuje įvykusioje ceremonijoje V. Putinas oficialiai aneksavo šias teritorijas, nors jo pajėgos niekada jų visiškai nekontroliavo.

Jungtinės Tautos pasmerkė „bandymą neteisėtai aneksuoti“ Ukrainos žemes ir paragino tarptautinę bendruomenę „nepripažinti jokių Rusijos paskelbtų sienų pakeitimų“.

Nuo to laiko Rusija prarado nemažai Ukrainoje kontroliuotų teritorijų.

Lapkritį Maskva atitraukė karius iš Chersono – pagrindinio to paties pavadinimo regiono miesto ir vienintelės bet kurio regiono sostinės, kurią Rusija buvo užėmusi per puolimą Ukrainoje.

Vasarį pradėjęs invaziją, Kremlius palengvino ukrainiečiams Rusijos pilietybės gavimo procedūrą ir leido Ukrainos pasų turėtojams neribotą laiką gyventi ir dirbti Rusijoje.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeaneksuotos teritorijosrusiški pasai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių