Incidentas Melburne: žmones peiliu puolęs vyras nužudė vieną asmenį

  • Teksto dydis:

Per incidentą Melburno centriniame verslo rajone buvo mirtinai subadytas vienas žmogus, o dar du asmenys buvo sužeisti, penktadienį pranešė Australijos policija.

Peiliu ginkluotą įtariamąjį pareigūnai aptiko prie degančio automobilio. Vyras buvo pašautas.

Viktorijos valstijos policija informavo, kad pareigūnams iš pradžių buvo pranešta apie miesto centre liepsnojantį automobilį. Pranešimas apie įvykį buvo gautas 16 val. 20 min. vietos (7 val. 20 min. Lietuvos) laiku, baigiantis darbo dienai. Vis dėlto į incidento vietą atvykę pareigūnai pamatė, kad buvo subadyti keli praeiviai.

Vietos žiniasklaida parodė prieš pareigūnus peiliu besišvaistantį stambų vyrą, dėvėjusį tamsios spalvos tuniką. Šalia tebeliepsnojo pikapas. Policininkai mažiausiai minutę bandė sulaikyti įtariamąjį nepanaudodami ginklo, tačiau vyras nenusiramino.

Netrukus įtariamąjį pašovė vienas pareigūnas.

„Įvykio vietoje buvo areštuotas vyras. Jis kritinės būklės lydimas policijos pareigūnų nugabentas į ligoninę“, – nurodė policijos inspektorius Davidas Claytonas (Deividas Kleitonas).

Jis sakė, kad vienas žmogus mirė įvykio vietoje, o dar du žmonės buvo nugabenti į ligoninę.

„Šiuo metu nėra jokių žinomų sąsajų su terorizmu, – teigė D. Claytonas. – Nedarysime skubotų išvadų dėl to, ar esama kokių nors sąsajų (su terorizmu). Tai – dar labai ankstyvas tyrimo etapas.“

Policija perspėjo žmones vengti tos vietos ir išsiuntė ten išminuotojus, kad jie apžiūrėtų degantį automobilį.

Pareigūnai nurodė, kad „šiuo ankstyvuoju etapu jokių kitų asmenų neieškoma“.

„Tikslios aplinkybės dar nenustatytos. Visa teritorija atitverta“, – nurodė policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių