Meras: atakos Naujajame Džersyje taikinys buvo košerinio maisto parduotuvė

  • Teksto dydis:

Džersi Sityje aukų pareikalavusias šaudynes surengė asmenys sąmoningai užpuolė vietos košerinio maisto parduotuvę, trečiadienį pareiškė šio Naujojo Džersio valstijos miesto meras, leisdamas suprasti, kad ataka buvo antisemitinio pobūdžio.

„Praėjusį vakarą nuodugniai peržiūrėję mūsų stebėjimo kamerų medžiagą išsiaiškinome, kad šie du asmenys taikėsi į košerinio maisto parduotuvę“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Džersi Sičio meras Stevenas Fulopas (Stivenas Fulopas).

„Esu žydas ir didžiuojuosi, kad galiu gyventi tokioje bendruomenėje kaip #DžersiSitis, kuri visada buvo svetinga visiems, – parašė jis. – Džersio Sityje niekada nebuvo ir niekada nebus vietos neapykantai ir antisemitizmui“.

Vis tik S. Fulopas tiksliai nenurodė kelias valandas trukusių šaudynių motyvo, pareikalavusių šešių žmonių, įskaitant vieno policijos pareigūno ir dviejų įtariamųjų, gyvybių

Dramatiškų įvykių metu buvo dislokuoti šimtai policininkų iš Naujojo Džersio ir kaimyninio Niujorko, įskaitant taktinių pajėgų pareigūnus, ginkluotus šautuvais ir dėvėjusius šviesiai žalias uniformas bei šalmus.

Aukšto lygio parengtis Niujorke

Džersi Sitis yra šalia Niujorko, netoli Laisvės statulos.

Džersi Sičio policijos viršininkas Michaelas Kelly (Maiklas Kelis) vėlai antradienį sakė, kad šaudynės prasidėjo kapinėse ir kad šauliai vėliau įsiveržė į maisto prekių parduotuvę.

Jis nepaminėjo, kad tai buvo košerinio maisto parduotuvė, taip pat neužsiminė apie antisemitizmą.

Tačiau Niujorko miesto meras Billas de Blasio (Bilas de Blazijas) „Twitter“ paskelbė, jog šaudynės „deja liudija, kad augantis smurtinio antisemitizmo lygis virto krize mūsų valstybėje“.

Šis pavojus „pasiekė Niujorko slenkstį“, pridūrė jis.

„Nors Niujorko miestui nekyla jokios realios ar konkrečios grėsmės, nurodžiau NYPD (Niujorko policijos departamentui) paskelbti aukštą parengties lygį“, – parašė B. de Blasio.

Pasak jo, miesto policija „yra  iš naujo dislokuojama siekiant apsaugoti svarbias žydų bendruomenės vietas“.

Pastaruoju metu Jungtinėse Valstijose daugėja išpuolių prieš žydų objektus, ypač tankiai apgyvendintoje Niujorko metropolinėje zonoje.

JAV Antidefamacijos lyga (ADL) savo balandį paskelbtoje ataskaitoje nurodė, kad antisemitinių incidentų skaičius (1 879) šalyje pernai buvo priartėjęs prie rekordinio.

Vienas tokių incidentų buvo spalį įvykdytas išpuolis Pitsburgo sinagogoje, per kurį žuvo 11 žmonių. Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusi ataka prieš Amerikos žydus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne arabas

Ne arabas portretas
Ar dar yra tokia kita tauta, kurios vengtu visose pasaulio salyse? Manau turetu buti daromos isvados...

...

... portretas
Tų žydų amerikėj tiek priviso kad amerikiečiai net pašaudyt nebeturi kur.

nieko stebėtino

nieko stebėtino portretas
Žydai patys taip kantriai ir sistemingai kursto antisemitizmą, nes jiems daug geriau, kai jų nekenčia, nei kai juos pažįsta. Neapykantos savo atžvilgiu dėka žydai jaučiasi išskirtiniais, be to grėsmė juos dar ir suvienija.
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių