Mineapolyje juodaodį nušovusiai policininkei bus pareikštas kaltinimas nužudymu

Mineapolio priemiestyje 20-metį juodaodį Daunte'ą Wrightą (Dontą Raitą) nušovusiai policininkei, tikriausiai supainiojusiai pistoletą su elektros šoko įtaisu, bus pareikštas kaltinimas dėl antro laipsnio nužudymo, trečiadienį pranešė prokurorai.

Jei minima pareigūnė, Kim Potter (Kim Poter), dirbusi 26 metus, bet dabar jau palikusi policiją, bus pripažinta kalta, jai gresia iki 10 metų nelaisvės, JAV žiniasklaidai sakė Vašingtono apygardos prokuroras Pete'as Orputas (Pitas Orputas).

Pareigūnai kiek vėliau pranešė, kad K. Potter buvo suimta.

„Agentai Kim Potter uždarė į areštinę maždaug 11 val. 30 min. (vietos, 19 val. 30 min. Lietuvos laiku)“, – sakoma Minesotos kriminalinio sulaikymo biuro pranešime. Jame priduriama, kad kaltinimai antrojo laipsnio žmogžudyste jai bus pateikti vėliau trečiadienį.

Pirmadienį paskelbtas policininko kameros nufilmuotas įrašas rodo, kad pareigūnė šaukė elektros šoko įtaiso pavadinimą, bet galiausiai šovė į D. Wrightą iš šaunamojo ginklo.

D. Wrighto žūtis išprovokavo nakties protestus Bruklin Senteryje; per juos buvo apiplėštas vienas parduotuvių centras. Dėl to Mineapolio ir jo priemiesčių, įskaitant Bruklin Senterį, pareigūnai buvo paskelbę komendanto valandą.

Minėtame įraše matyti, kaip policininkai ištraukia D. Wrightą iš automobilio, sustabdyto dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo. Išsiaiškinę, kad dėl D. Wrighto yra išduotas orderis, policininkai pabandė surakinti jį antrankiais, bet jis su jais susimušė ir įsėdo atgal į automobilį.

Viena policininkė sušuko: „Panaudosiu prieš jus elektros šoką.“ Tada ji šaukė elektros šoko įtaiso pavadinimą: „Taser“! „Taser“! „Taser“!“. Tai standartinė policijos procedūra prieš elektros šoko įtaisų panaudojimą.

„Po velnių, pašoviau jį“, – pasakė pareigūnė, mirtinai sužeistam D. Wrightui nuvažiavus. Už kelių kvartalų šis sudaužė savo automobilį.

Kaip pareigūnė supainiojo šaunamąjį ginklą su elektros šoko įtaisu, kol kas neaišku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Dar viena nupirko? Ir visi kumpanosiai... Arabams reikia neramumu visame pasaulyje...

Anonimas

Anonimas portretas
Tokia policininkė ir pimpį su grėbliu supainiot gali. Darbas policijoje- ne moterims.

butu

butu portretas
koki balta nusovus-nebutu jokiu kaltinimu
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių