Mirus vienam sužeistam vaikui, Viskonsino tragedijos aukų skaičius išaugo iki šešių

Mirus vaikui, sužeistam, kai į kalėdinį paradą Viskonsine įsirėžė automobilis, šios tragedijos aukų skaičius išaugo iki šešių, antradienį pranešė prokurorai.

Tuo metu įtariamasis stojo prieš teismą.

39-erių Darrellui Brooksui (Darelui Bruksui) buvo pareikšti penki kaltinimai tyčiniu nužudymu, o dabar jam gresia šeštas kaltinimas žmogžudyste, sakė prokurorė Susan Opper (Siuzan Oper).

Įtariama, kad D. Brooksas savo raudonu visureigiu įsirėžė į muzikantus, šokėjus ir vaikus, dalyvavusius sekmadienį vykusiame kasmetiniame šventiniame parade Vokešos mieste. Šis įvykis sukėlė būgštavimų dėl galimo teroristinio incidento.

Šioje valstijoje ir taip tvyrojo didelė įtampa po 18-mečio Kyle'o Rittenhouse'o (Kailo Ritenhauzo), pernai nušovusio du žmones per pilietinių teisių judėjimo „Black Lives Matter“ („Juodųjų gyvybės svarbios“) protestus netoliese esančiame Kenošos mieste, išteisinimo rasinį krūvį turinčioje byloje.

Miręs vaikas yra aštuonerių Jacksonas Sparksas (Džeksonas Sparksas), sutelktinio finansavimo platformos „GoFundMe“ puslapyje parašė jo tėvai.

„Šią popietę mūsų brangusis Jacksonas, deja, nuo sužeidimų mirė“, – parašė Aaronas (Aronas) ir Sheri (Šeri) Sparksai.

Jų 12-metis sūnus Tuckeris (Takeris) per paradą taip pat buvo sužeistas, bet „stebuklingai sveiksta“ ir bus išrašytas iš ligoninės, sakė tėvai.

Be J. Sparkso, žuvo keturios moterys ir vyras, o dar 62 žmonės buvo sužeisti, įskaitant kitus vaikus. Kai kurių sužeistųjų būklė tebėra kritinė.

Atsižvelgdama į sužeistųjų skaičių prokurorė S. Opper sakė: „Yra virtinė kitų kaltinimų; juos peržiūrime ir svarstome.“

„Tačiau neabejotinai mažų mažiausia ketiname pateikti šeštą kaltinimą dėl tyčinio nužudymo“, – teismui sakė ji.

Gresia įkalinimo iki gyvos galvos nuosprendžiai

D. Brooksas į teismą išklausyti kaltinimų atvyko su drabužiu, primenančiu neperšaunamą liemenę, su kauke, antrankiais surakintomis rankomis. Teisėjo žodžių, kad jei bus nuteistas dėl žmonių žūties, jam gresia keli įkalinimo iki gyvos galvos nuosprendžiai, jis klausėsi nuleidęs galvą.

Vokešos pareigūnai sakė, kad motyvų nelabai yra, tik tiek, kad D. Brooksas važiavo iš kažkokio buitinio ginčo vietos, kai į ją buvo iškviesta policija.

Teismo įgaliotinis Kevinas Costello (Kevinas Kostelas) paskyrė dėl D. Brookso 5 mln. dolerių (4,44 mln. eurų) užstatą. Teismo paskirtas advokatas sakė, kad D. Brooksas yra neturtingas.

„Šio nusikaltimo pobūdis šokiruoja“, – sakė K. Costello.

Pasak jo, du detektyvai bandė sustabdyti D. Brooksą, bet jis nesustojo ir, regis, tyčia taikėsi į žmones, mesdamasis tai į vieną, tai į kitą pusę.

„Jūs laikomas nekaltu, [kol neįrodyta kitaip], pone, bet įtarimai yra tokie, – sakė K. Costello. – Per savo labai ilgą karjerą nemačiau nieko panašaus. Atrodo, kad valstijos įrodymai labai tvirti.“

Tuo metu kilo klausimų, kodėl D. Brooksas, vos prieš kelias savaites areštuotas Milvokyje dėl to, kad automobiliu trenkėsi į savo vaiko motiną, buvo paleistas už minimalų 1 tūkst. dolerių (794 eurų) užstatą.

S. Opper priminė teismui D. Brookso areštų ir paleidimo už užstatą sąlygų pažeidimų nuo 2000 metų ilgą sąrašą.

Viskonsine jis daug kartų buvo apkaltintas nesunkiais narkotikų kontrolės įstatymų pažeidimais, pasipriešinimu areštui, ginklų kontrolės įstatymų pažeidimais, alimentų nemokėjimu. Kelis kartus jis atliko neilgas įkalinimo bausmes.

2006 ir 2007 metais Nevadoje jis buvo nuteistas už smurtą artimoje aplinkoje ir lytinius santykius su nepilnamete.

Anksčiau šiais metais Džordžijoje jis buvo pasiųstas už grotų dėl smurto artimoje aplinkoje.

„Nėra žodžių pavojui, kurį šis kaltinamasis kelia mūsų bendruomenei, apsakyti“, – kalbėjo S. Opper, prašydama nustatyti didelę užstato sumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
yra obam valdymo laiku pasekme kai juockiam narkomanam prasidejo nekliudomi kriminalveiksmai kuriuos tesia bidartistas su savo saika kuri isikerojo po visa planeta setonsionsatanystu remiama bei korporaciju finansuojama o pries pabaiga igauna pagreiteima ko isdavoje zusta zmones ir reikia kad jav zmones su armija nedelsiant atstatytu D Trumpa tai baiktusi sis kosmaras planetoje ======
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių