Netoli Sidnėjaus prisišvartavo koronaviruso protrūkio apimtas kruizinis laivas

Kruiziniam laivui, kuriame užfiksuota ketvirtadalis visų mirties nuo COVID-19 atvejų Australijoje, pirmadienį buvo leista prisišvartuoti netoli Sidnėjaus, apie 200 įgulos narių pasireiškus koronaviruso simptomams.

Kelioms savaitėms jūroje įstrigęs „Ruby Princess“ išmetė inkarą Port Kembloje, esančioje maždaug už 80 km į pietus nuo Sidnėjaus, kad medikai galėtų apžiūrėti sergančius įgulos narius ir perkelti sunkiausios būklės žmones į ligones.

Praėjusį mėnesį vyriausybė leido 2 700 keleivių išsilaipinti iš bendrovei „Carnival Australia“ priklausančio laivo ir sugrįžti į savo namus visoje šalyje, nepaisant vos prieš keletą dienų paskelbto draudimo kruiziniams laivams švartuotis Australijoje.

Vėliau šimtams keleivių buvo diagnozuotas koronavirusas ir mažiausiai 10 iš jų mirė – tai yra ketvirtadalis visų 40 aukų Australijoje. Šalyje iš viso užregistruota beveik 6 tūkst. užsikrėtimo atvejų.

Naujojo Pietų Velso policija paskelbė, jog laivas gali likti uoste iki 10 dienų, kad galėtų papildyti atsargas ir pasipildyti kuro prieš išplaukdamas iš Australijos vandenų, tačiau įgulos nariams neleidžiama išsilaipinti, nebent padėtis būtų kritinė.

„Švartavimasis bus vykdomas laikantis griežtų sveikatos ir biologinio saugumo gairių ir nekels pavojaus uosto darbuotojams ar platesnei bendruomenei“, – pabrėžiama policijos pareiškime.

Keli įgulos nariai pastarosiomis dienomis jau buvo nugabenti į ligoninę.

Policija „Carnival Australia“ atžvilgiu pradėjo kriminalinį tyrimą dėl aplinkybių, kuriomis kovo viduryje tūkstančiams keleivių buvo leista išsilaipinti, nors daliai jų pasireiškė gripui būdingi simptomai.

Policijos komisaras Mickas Fulleris (Mikas Fuleris) pareiškė, jog yra „neatsakytų klausimų“, ar „Carnival“ teikė skaidrią informaciją apie keleivių sveikatos būklę. Pasak jo, aiškinamasi, ar kompanija nepažeidė biologinio saugumo įstatymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skrajojantis Olandas

Skrajojantis Olandas portretas
Na va dar vienas laivas-vaiduoklis..Lai sau plaukioja su virusu...Tik i kranta tai neisleisti..Viduri Okeano paleist i ji torpeda ir kapec..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių