Pakistane patvirtinti pirmieji du koronaviruso atvejai, Šiaurės Makedonijoje – vienas

Pakistane patvirtinti du pirmieji naujojo koronaviruso atvejai, trečiadienį pranešė premjero Imrano Khano (Imrano Chano) patarėjas visuomenės sveikatos klausimais Zafaras Mirza.

„Galiu patvirtinti pirmuosius du koronaviruso atvejus Pakistane. Abiem [pacientais] rūpinamasi laikantis klinikinių standartinių protokolų ir abu jie yra stabilios būklės. Nereikia panikuoti, viskas kontroliuojama. Rytoj, sugrįžęs iš Taftano, surengsiu spaudos konferenciją“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė premjero patarėjas.

Apie pirmuosius užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus Pakistane paskelbta kelios dienos po to, kai šalis uždarė savo sausumos sieną su Iranu, kur virusas pareikalavo 19 gyvybių.

Virusas neaplenkė ir Šiaurės Makedonijos

Šiaurės Makedonijos sveikatos apsaugos ministerija trečiadienį patvirtino, kad šalyje užfiksuotas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Venko Filipčės, moteris, kuriai nustatytas virusas, neseniai lankėsi Italijoje. Ministras sakė, kad dar būdama Italijoje ji dėl gripo simptomų kreipėsi į medikus, bet dėl koronaviruso ji tirta nebuvo.

„Pacientė yra makedonietė, praleidusi vieną mėnesį Italijoje“, – teigė ministras.

Kaip pranešė britų transliuotojas BBC, iš Italijos ji grįžo mikroautobusu. Šiuo metu taip pat tikrinama kartu važiavusių asmenų sveikata.

Italijoje koronaviruso protrūkis yra didžiausias Europoje. Iš viso šalyje užregistruoti 374 susirgimo ir 12 mirties atvejų.

Šiaurės Makedonijos premjeras Oliveris Spasovski (Oliveris Spasovskis) per spaudos konferenciją pranešė, kad užsikrėtusi moteris nustatyta per įprastą keleivių patikrinimą pasienyje.

„Ji izoliuota ir saugi, prašome neskleisti panikos, situacija kontroliuojama“, – sakė ligoninės, kur gydoma ta moteris, vadovas.

Suomijoje koronavirusas nustatytas moteriai

Suomijos sostinės gyventojai, savaitgalį grįžusiai iš Italijos, buvo nustatytas koronavirusas, trečiadienį pranešė vietos portalas „Yle“.

Kaip pranešama, moteris užsikrėtė Milane. Į medikus ji kreipėsi pati, o dabar ji gydoma Helsinkio universitetinėje ligoninėje.

Pacientei pakilusi temperatūra, bet jos būklė stabili, nurodė gydytojas Asko Jarvinenas (Askas Jarvinenas).

Moteris viena skrido iš Italijos į Suomiją, artimą kontaktą turėjo tik su dviem žmonėmis. Su jais buvo susisiekta, jiems nepasireiškė jokie simptomai.

Tai jau antras patvirtintas koronaviruso atvejis Suomijoje. Sausio pabaigoje šis virusas nustatytas vienai turistei iš Kinijos.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių