Pietų Korėja pranešė apie 594 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus

Pietų Korėja šeštadienį patvirtino užfiksavusi 594 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus. Toks atvejų šuolis kol kas yra aukščiausias iki šiol, užsikrėtusiųjų skaičių šalies mastu kilstelėdamas iki 2 931.

Daugiau nei 90 procentų naujų užsikrėtimo atvejų buvo nustatyti Daegu mieste, laikomu šalies protrūkio epicentru, ir šiaurės Kionksango provincijoje, pranešime paskelbė Korėjos epidemijų kontrolės centras (KCDC).

Daegu teritorijoje nuo viruso mirė trys moterys, kilstelėdamos bendrą šalies mirčių nuo viruso skaičių iki 16, priduriama KCDC pranešime. Vienai moteriai buvo daugiau nei 90 metų.

Kitoms dviem viruso aukoms virusas buvo nustatytas jau po jų mirties, praneša naujienų agentūra „Yonhap“.

Bendras užsikrėtusiųjų skaičius šalyje dar augs, kadangi tiriami apie 260 tūkst. žmonių, susijusių su itin paslaptinga, sekta laikoma „Shincheonji“ Jėzaus bažnyčios grupe, siejama su daugiau nei puse šalies užsikrėtimo atvejų.

Viena 61-erių moteris pradėjo karščiuoti vasario 10 dieną, tačiau po to bent keturis kartus lankėsi mišiose, vykusiose ketvirtame pagal dydį, 2,5 mln. gyventojų turinčiame, Daegu mieste.

Sulaukus visuomenės kritikos, „Shincheonji“ atstovas pareiškė, kad Bažnyčios nariai yra „aukos“, o pasipriešinimą pavadino „raganų medžiokle“.

„Prašau jūsų nejausti neapykantos ir nekritikuoti mūsų narių“, – internetiniame „Shincheonji“ puslapyje paskelbtame vaizdo įraše sakė grupės atstovas.

Daugiau nei 86 proc. Pietų Korėjos koronaviruso atvejų yra nustatyti Daegu mieste ir kaimyninėje Kionksango provincijoje, teigia KCDC.

Iš užsikrėtusiųjų apie 80 proc. žmonių gali būti išgydyti vaistais, jei jiems pasireiškiantys simptomai yra lengvi, sakė sveikatos priežiūros viceministras Kim Gang-lipas, pridurdamas, kad likusiems žmonėms teks likti ligoninėse ir sulaukti pažangesnių gydymo būdų.

Jau kelias dienas Daegu gatvės yra ištuštėjusios, nepaisant ilgų eilių keliose parduotuvėse, kuriose yra parduodamos medicininės kaukės.

Valdžios institucijos visuomenę skatino elgtis atsargiai, o tie žmonės, kuriems pasireiškia karščiavimas ar kvėpavimo takų ligų simptomai, paraginti likti namuose.

Tačiau pareigūnai teigia neketinantys mieste įvesti karantino, panašaus į įvestą Uhano miesto uždarymą.

Dėl užsikrėtimo atvejų šuolio šalyje buvo atšaukta ar atidėta daug renginių, įskaitant žymios korėjietiškos popmuzikos grupės BTS koncertus ir Pasaulio stalo teniso čempionatą.

Naujo mokyklų semestro pradžia buvo pavėlinta viena savaite ir buvo atidėtos JAV ir Pietų Korėjos karių bendros pratybos.

Automobilių gamybos bendrovė „Hyundai Motors“ sustabdė Ulsano mieste įsikūrusios gamyklos darbą po to, kai vienam iš darbuotojų buvo nustatytas koronavirusas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
kartais neteks /prezinsedai/ pakelti sparnus pas dukrele juk tai virusas tik tokia paguoda kad su juo kovojama kai jurbarko /virusas/ paleidziamas.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių