Pirmąjį pusmetį sunaikinta rekordiškai daug Amazonės atogrąžų miško

Amazonės atogrąžų miškų naikinimas Brazilijoje per pirmuosius šešis šių metų mėnesius pasiekė rekordinį lygį. Didžiausiame pasaulio atogrąžų miške pirmąjį pusmetį sunaikinta 3 750 kvadratinių kilometrų miško, pranešė nacionalinė kosmoso agentūra INPE, remdamasi iš palydovų darytomis nuotraukomis.

Tai didžiausias rodiklis per pirmuosius šešis metų mėnesius nuo stebėjimų pradžios 2016 metais, pareiškė agentūra. Iki šiol didžiausias užregistruotas sunaikintas plotas buvo 3 605 kvadratiniai kilometrai 2021 metais.

Amazonės atogrąžų miškai turi didžiulę reikšmę pasaulio klimato apsaugai. Jie laikomi Žemės „žaliaisiais plaučiais“. Braziliją valdant kraštutiniam dešiniajam prezidentui Jairui Bolsonarui, atogrąžų miško naikinimo mastai dramatiškai išaugo. Aplinkosaugos ir klimato aktyvistai dėl to tiesiogiai kaltina J. Bolsonaro politiką. Jis esą skatina neteisėtus miškų kirtimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
gal reikia baigt biokura pilt i benzina ir dyzeli ir vel atsigaus miskai ir laukai, nes misku ispjovimas kad ten augint biokura yra zala gamtai o ne nauda

??

?? portretas
Nieko stebėtino - natūralus laukinio kapitalizmo padarinys. Ko čia gailėtis miškų, kai nieko verti patys žmonės

Eh lietuviai lietuviai

Eh lietuviai lietuviai portretas
klausiu, Lietuvos miskus kerta skadinavai, o jie supirke 80% misku , ir tai kad gailimai sugadinta ekologine Lietuvos pusiausvyra nieka nesvarbu!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių