Pereiti į pagrindinį turinį

Po drono smūgio Rusijos naftos perdirbimo gamykla buvo priversta stabdyti veiklą

2024-05-19 11:25
BNS inf.

Rusijos pietiniame Krasnodaro krašte esanti naftos perdirbimo gamykla sekmadienį dėl ukrainiečių drono atakos buvo priversta sustabdyti veiklą, pranešė jos operatorius ir pareigūnai.

Sprogimas Krasnodare.
Sprogimas Krasnodare. / Socialinio tinklo „X“ nuotr.

Pastaraisiais mėnesiais Ukrainos pajėgos suintensyvino mirtinas raketų ir dronų atakas prieš Rusijos pasienio regionus ir taikosi į jos energetikos infrastruktūrą.

„Naktį šeši dronai nukrito į Slaviansko prie Kubanės naftos perdirbimo gamyklos teritoriją“, – platformoje „Telegram“ parašė vietos pareigūnas Romanas Siniagovskis.

Slaviansko prie Kubanės naftos perdirbimo gamykla yra Krasnodaro krašte, į rytus nuo Azovo jūros. Ji yra viena didžiausių Pietų Rusijoje.

„Buvo smūgių. Šiuo metu gamykla stovi. Vertiname žalą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė naftos perdirbimo gamyklos apsaugos vadovas Eduardas Trutnevas.

Ukrainos gynybos šaltinis sakė, kad jos pajėgos taikėsi į naftos perdirbimo gamyklą ir Kuščiovskio karinį aerodromą.

„Tai jau antras [Ukrainos saugumo tarnybos] dronų išpuolis prieš Kuščiovskio karinį aerodromą ir Sloviansko naftos perdirbimo gamyklą per pastarąsias tris savaites“, – nurodė šaltinis.

Šaltinis pridūrė, kad „aerodrome nukentėjo keli lėktuvai“ ir naftos perdirbimo kompleksas.

Atskirame pranešime Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį sunaikino 57 Ukrainos dronus.

Ji teigė, kad virš okupuoto Krymo buvo numuštos devynios tolimojo nuotolio raketos ATACMS. Dar vienas dronas buvo perimtas virš šio 2014-aisiais Rusijos aneksuoto pusiasalio.

Pasak srities gubernatoriaus Viačeslavo Gladkovo, sekmadienį Ukrainos oro pajėgos atakavo prie bendros sienos esantį Belgorodą.

Daugiau naujienų