Po Ukrainos lėktuvo numušimo Irane suimti keli asmenys: bus patraukti atsakomybėn

Irane, oficialiais duomenimis, dėl savo vaidmens numušant Ukrainos keleivinį lėktuvą suimti keli asmenys. Tai antradienį pareiškė teisėsaugos atstovas Gholamhosseinas Esmailis, tačiau detalių nepateikė, informuoja agentūra „Reuters“.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani savo kalboje per televiziją pareiškė, kad visi su orlaivio numušimu susiję asmenys bus patraukti atsakomybėn. „Tai buvo nedovanotina klaida“, – pabrėžė jis.

„Pirmas geras žingsnis buvo“, kad ginkluotosios pajėgos savo klaidą pripažino. Tai „tragiškas įvykis“, kuris turi būti kruopščiai ištirtas, kalbėjo prezidentas.

Iranas po kelių dienų neigimo pripažino, kad trečiadienį Ukrainos lėktuvas sudužo ne dėl gedimo, o pamuštas raketos. Tai esą buvo netyčinis aktas. Revoliucinė gvardija prisiėmė atsakomybę.

Per incidentą žuvo visi 176 lėktuve buvę žmonės, tarp jų – daug iraniečių, turinčių dvigubą pilietybę. Žinybų elgesys sulaukė ne tik griežtos užsienio kritikos, bet ir sukėlė nepasitenkinimą šalyje. Virtinėje miestų vyko protestai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių