Prancūzijos policija stabdė masinius vakarėlius

Mažiausiai dviejuose Prancūzijos miestuose savaitgalį šimtai žmonių nepaisė dėl koronaviruso įvestos komendanto valandos ir dalyvavo pogrindiniuose vakarėliuose, o policijai pavyko sutrukdyti surengti masinį vakarėlį Paryžiuje, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Šeštadienį šalies rytuose įsikūrusio Dižono miesto pašonėje esančiame apleistame angare susirinko beveik 400 žmonių. Policijai tik sekmadienį apie 2 valandą ryto pavyko išjungti garso sistemos maitinimą.

Policija taip pat panaudojo ašarines dujas, kad neleistų dešimtims žmonių patekti į vidų.

Sulaikyti du žmonės, įskaitant įtariamą organizatorių, policija skyrė 205 baudas už nacionalinės komendanto valandos, kuri prasideda 19.00 val. vietos laiku, pažeidimą.

„Šis įvykis yra visiškai neatsakingas, atsižvelgiant į sveikatos krizę šalyje“, – naujienų agentūrai AFP sakė regiono aukšto rango pareigūnas Fabienas Sudry (Fabjanas Siudri).

Vakariniame Bretanės regione, Aukštutinio Korlė kaime, vėlai penktadienį buvo pranešta apie dar vieną neteisėtą vakarėlį, kuriame dalyvavo apie 500 žmonių.

Nepaisant policijos įsikišimo, daugelis žmonių liko per naktį ir netgi šeštadienį, tačiau iki sekmadienio ryto visi išsiskirstė, pranešė policija ir pridūrė, kad už COVID-19 stabdymui skirtų reikalavimų pažeidimus buvo skirta beveik 330 baudų.

Tuo metu Paryžiaus policija neleido įvykti vakarėliui, planuotam pramoninėje zonoje netoli miesto pietrytinio pakraščio, ir sulaikė tris asmenis, įskaitant įtariamą organizatorių.

„Geriau šie žmonės liktų namuose ir dar šiek tiek pabūtų kantrūs“, – radijui „France Inter“ sakė teisingumo ministras Ericas Dupond'as-Moretti (Erikas Diuponas-Moretis).

Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) praėjusią savaitę pripažino laukiąs tos akimirkos, kai bus atšauktas trečiasis nacionalinis karantinas, ir paskelbė laipsnišką apribojimų švelninimą per ateinančius du mėnesius.

Vidurinės mokyklos vėl atsidarys pirmadienį, o visoje šalyje galiojančios komendanto valandos pradžia bus pavėlinta iki 21 val. gegužės 19 dieną, kai kavinėms ir restoranams bus leista vėl aptarnauti klientus lauke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių