Prie Libijos krantų vėl atnaujintos migrantų gelbėjimo operacijos

Humanitarinės pagalbos grupė „SOS Mediterranee“ sekmadienį paskelbė atnaujinusi migrantų gelbėjimo operacijas prie Libijos krantų.

Pranešimas pasirodė septyni mėnesiai po to, kai organizacija buvo priversta nutraukti savo laivo „Aquarius“ misijas.

„SOS Mediterranee“ ir humanitarinės pagalbos organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF) „grįžo į jūrą su nauju laivu, „Ocean Viking“, kad vykdytų paieškos ir gelbėjimo veiklą centrinėje Viduržemio jūros dalyje“, sakoma pranešime.

„Kadangi žmonės toliau bėga iš Libijos leisdamiesi į vienas pavojingiausių pasaulyje kelionių jūra ir kadangi centrinėje Viduržemio jūros dalyje nėra beveik jokių prieinamų gelbėjimo priemonių, „SOS Mediterranee“ ir MSF privalėjo grįžti į jūrą po jų operacijų su „Aquarius“ pabaigos 2018 metų gruodį“, – nurodė organizacija.

Pranešime priduriama: „Nuo metų pradžios centrinėje Viduržemio jūros dalyje žuvo 426 mums žinomi žmonės, bandę pabėgti nuo intensyvėjančio konflikto Libijoje ir apgailėtinų sąlygų Libijos sulaikytųjų centruose.“

Migrantų gelbėjimo laivas „Aquarius“, kuris nuo 2016-ųjų vykdė migrantų gelbėjimo operacijas prie Libijos krantų ir išgelbėjo maždaug 30 tūkst. migrantų, 2018 metų gruodį buvo priverstas nutraukti operacijas. „SOS Mediterranee“ tuomet nurodė, kad to priežastis yra kai kurių Europos valstybių trukdymas.

Drauge su MSF finansuojamas „Ocean Viking“, plaukiojantis su Norvegijos vėliava, turi devynių žmonių įgulą, taip pat – paieškos ir gelbėjimo komandą, medikų ir kitų darbuotojų.

Libija, tebekrečiama chaoso nuo 2011 metų, kai per sukilimą buvo nuverstas ilgametis diktatorius Muamaras Kadhafi (Muamaras Kadafis), jau seniai yra svarbi migrantų tranzito šalis, ypač žmonėms iš Užsachario Afrikos, mėginantiems pasiekti Europą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PONAI

PONAI portretas
ZURNALISTAI,,,,ISMOKIT GALOP RASYTI TIESA,,NE GELBEJIMAS,,O TERORISTU PERMETIMAS I EUROPA,,,ZIUREK TAIP PO TRUPUTI PER PREITUS METUS PAVYKO ATVEZT I VOKIETIJA APIE PUSE MILIJONO VALKATU IR NUSIKALTELIU,,,URA DRAUGE MERKELIENE

si

si portretas
sionfirma po gelbetoju veliava iveza teroristus kuriems pazadeta zeme ir laisva valia ka jau patyre prancuzai vokieciai ir kt. europos salys tai gal uzteks mulkint zmones su tais ateiviais /pabegeliais/ ir baikit ta demon ....kratyni.....

Anonimas

Anonimas portretas
Prie Libijos krantu ,,gelbeja,, ir veza per visa Vidurzemio jura i Europa. Negro ,,gelbejias,, negrui kainuoja 5000-6000 Euru. Briuselio pide.rai susislavia i kisene uz atmatu ,,gelbejima, desimtis milijardu. Europos centrinis bankas socialiniams parazitams is Afrikos ir Artimuju Rytu NEMOKAMAI isdavineja debetines korteles su desimtimis tukstanciu Eur. Lietuviai PASIDZIAUKIM Jevro-pider-sojuzo banditinem vertybem.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių