Prie Tuniso krantų nuskendo trys migrantai, dar dešimtys dingo

  • Teksto dydis:

Viduržemio jūroje nuskendus 70 migrantų iš Afrikos Užsachario regiono plukdžiusiam laivui, žuvo trys žmonės, o dar dešimtys dingo, penktadienį paskelbė Tuniso pareigūnai.

Per nelaimingą atsitikimą nuskendusių trijų žmonių kūnai buvo aptikti penktadienį, nurodė vienas Vidaus reikalų ministerijos atstovas, pridūręs, kad jų laivas ketvirtadienį išvyko iš Libijos šiaurės vakarinėje pakrantėje esančio Zuvaros uostamiesčio.

Žvejų laivas išgelbėjo 16 gyvų išlikusių atvykėlių, kurie vėliau buvo perkelti į vieną iš trijų karinių laivų, dalyvavusių paieškos ir gelbėjimo operacijoje.

Anot Gynybos ministerijos, operacijai taip pat buvo pasitelktas sraigtasparnis. Institucijos duomenimis, laive buvo 60–70 žmonių.

Tuo metu Vidaus reikalų ministerijos atstovas Sofiene'as Zaagas (Sofianas Zagas) nurodė, kad iš Libijos į Italiją plaukiojusiame laive kelionės pradžioje buvo maždaug 75 migrantų.

Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra vadina Viduržemio jūrą „pasaulio pavojingiausiu per jūrą einančiu maršrutu“.

Pernai Viduržemio jūrą kirto maždaug 113 482 į Europą patekti norėję migrantai, nurodo JT pabėgėlių agentūra. Jos duomenimis, 2 262 žmonės per tokias pavojingas operacijas žuvo arba dingo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jiems plaukiant reikia ne gelbėjimo liemenes, o plytas po kaklu parišt.

Va taip

Va taip portretas
Lai pastato zenklus,kad emigeriams draudziama plaukioti

...

... portretas
O kada kiti skęs?.. :s
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių