Protestai Baltarusijoje netyla: sulaikomi protestuotojai ir žurnalistai

  • Teksto dydis:

Baltarusijos policija sekmadienį sulaikė „maždaug du šimtus“ žmonių per opozicinius protestus prieš Aliaksandrą Lukašenką, naujienų agentūrai AFP pranešė Baltarusijos Vidaus reikalų ministerijos atstovė spaudai.

Vidaus reikalų ministerijos atstovė sapudai Olga Čemodanova paneigė, kad policija naudojo apsvaiginimuis skirtas granatas, tačiau patvirtino, kad pareigūnai naudojo „riaušių valdymo“ priemones.

Sulaikomi ir žurnalistai

Per nesankcionuotas protesto akcijas Baltarusijoje sekmadienį jau sulaikyta apie 40 žmonių, skelbia Baltarusijoje neregistruotas žmogaus teisių centas „Vesna“.

Sulaikytųjų sąrašas yra skelbiamas šio centro interneto svetainėje ir nuolat pildomas. Tarp sulaikytųjų yra keli žurnalistai, tarp kurių yra vyriausiais portalo „NewGrodno“ redaktorius Igoris Bublikovas, portalo „tut.by“ žurnalistė Olga Komiagina ir fotokorespondentė Jekaterina Hordejeva. „Vesna“ duomenimis, dvi šios žurnalistės jau paleistos.

Apie protestuotojų sulaikymus pranešama ne tik Minske, bet ir Mogiliove, Gardine, Vitebske, Soligorske, Molodečne, Žodine ir Oršoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Batka kantrus....

Batka kantrus.... portretas
Baigsis finansavimas.......baigsis streikai.....viskas už pinigus...

Tegu nx suiminėja

Tegu nx suiminėja portretas
Lietuvai iš vis nėra ko kišt nosies į Baltarusiją, jau ir taip kvepia karu. Dar ten Minske labai ramiai protestuoja, ne taip kaip Prancuzijoj ar kitose šalyse, Minske niekas nedaužo parduotuvių langų ir nedegina mašinų.

ziurek

ziurek portretas
Bielarusijoje jau patapo kaip amerike ir francuzijoje???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių