PSO: per anksti daryti išvadas dėl COVID-19 kilmės

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) teigia, kad kol kas per anksti daryti išvadas iš organizacijos misijos į Uhaną dėl to, ar COVID-19 pandemija iš tiesų prasidėjo Kinijoje.

PSO ekspertų komanda į Uhaną atvyko sausio 14 d., kad ištirtų koronaviruso kilmę, kurio pirmieji atvejai užfiksuoti daugiau nei prieš metus būtent šiame Kinijos mieste.

Šiuo metu jie dvi savaites saviizoliuojasi.

Kinija tuo tarpu ruošiasi kruopščiam PSO mokslininkų tyrimui, nes Pekinas tvirtina, kad pandemija neva prasidėjo už Kinijos ribų.

„Svarstomos visos hipotezės. Kol kas tikrai per anksti daryti išvadas apie tai, kur tiksliai prasidėjo šis virusas – Kinijos viduje ar už jos ribų“, – sakė PSO nepaprastųjų padėčių direktorius Michaelas Ryanas.

Yra skirtingų mokslinių pastebėjimų įvairiose pasaulio dalyse.

„Yra skirtingų mokslinių pastebėjimų įvairiose pasaulio dalyse. Visa tai yra labai svarbu, nes leidžia suformuoti bendrą vaizdą“, – spaudos konferencijoje Ženevoje teigė M. Ryanas.

Tiesa, jis pridūrė: „Tai yra didelė dėlionė ir negalima nuspėti, koks yra paveikslas, žiūrint tik į vieną dėlionės detalę ir 10 tūkstančių.“

COVID-19 pasaulyje pasiglemžė daugiau nei 2 mln. žmonių gyvybes, šia liga susirgo dešimtys milijonų pasaulio gyventojų, o šalių ekonomikos patyrė didžiulį nuosmukį.

PSO tikina, kad, siekiant užkirsti kelią ligų protrūkiams ateityje, būtina nustatyti, kaip žmonės užsikrėtė virusu nuo gyvūnų.

PSO teigimu, mokslininkų tyrimas turi būti pradėtas ten, kur aptikti pirmieji COVID-19 atvejai, ir sekti pėdsakais nuo ten.

„Atsitraukime, sekime įrodymais, sekime mokslu. Mūsų komanda yra vietoje, jie gerai dirba su Kinijos kolegomis. Dirbame su duomenimis. Duomenys mus atves prie kito viruso kilmės paieškos etapo“, – tikino M. Ryanas.

„Per anksti daryti kokias nors išvadas, tačiau manome, kad darome pažanga ir tikimės, kad taip bus ir toliau ateities visuomenės sveikatos labui“, – sakė PSO pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ateis

ateis portretas
laikas ir greit islis visos ju piktadarybes susikaupusios per amzius ir teks atsakyt pries Dieva ir tuos visus varsus kuriu nera AA ir tus kurie iki siol kencia priespauda setono parankiniu;;;

Arijas

Arijas portretas
Arabu laboratorijos, kaip ir maras viduramziais. Baltosios rases naikinimas eina pilnu pajegumu, net ir kitu rasiu saskaita. Dar ir iskrypeliu atsaka...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių