PSO skaičiuoja, kad per 16 mėnesių nuo COVID-19 mirė 115 tūkst. medikų

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) skaičiavimais, per pirmuosius 16 pandemijos mėnesių visame pasaulyje nuo COVID-19 galimai mirė apie 115 tūkst. medikų.

JT sveikatos agentūra dėl tokio skaičiaus nuo 2020 metų sausio iki šių metų gegužės daugiausiai kaltina prastai įranga aprūpintas įstaigas, ypač pandemijos pradžioje, ir prastą vakcinų paskirstymą besivystančiose šalyse.

Afrikoje nuo COVID-19 iki šiol paskiepyta vos 10 proc. medikų, o atitinkamas skaičius daugelyje turtingų šalių sudaro 80 proc.

PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas ketvirtadienį kreipėsi į Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalis ir paragino jas savo susitikimo Romoje spalio 30 d. metu imtis naujų priemonių, skirtų užtikrinti sąžiningesnį vakcinų paskirstymą.

PSO jau kelis mėnesius ragina neskiepyti žmonių papildoma vakcinos doze, išskyrus pačius pažeidžiamiausius žmones, kadangi milijonai žmonių skurdžiose šalyse vis dar laukia pirmosios skiepo dozės.

Tačiau šis kreipimasis daugiausiai ignoruojamas, teigė T. A. Ghebreyesusas.

PSO yra užsibrėžusi iki šių metų pabaigos kiekvienoje šalyje paskiepyti 40 proc. žmonių. Šiam tikslui pasiekti reikia 500 mln. vakcinos dozių, ar tokio kiekio, kurį įprastai galima pagaminti per maždaug 10 dienų.

Tačiau, anot PSO, didžioji dauguma šių dozių nukeliauja į turtingas šalis, kurios kaupia vakcinas savo skiepijimo sustiprinamąja doze kampanijoms.

Tad pasiekti minėtą tikslą gali būti sudėtinga, teigė T. A. Ghebreyesusas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Net šiame straipsnyje galima įsiskaičius pastebėti nonsensą - 80procentų turtingu šalių medikų pasiskiepijo,vadinasi likusieji 20procentu kurie gali be problemų pasiskiepyt vis dėlto abejoją tomis vakcinomis ir tam kaip specialistai matyt turi pagrindo.

Anonimas

Anonimas portretas
NUO COVIDO ar su COVIDU.statištiskai nežiūrima ar žmogus turėjo dar visą pluoštą ligų,ar jis gydytojas ar tik sanitaras-valytojas.,suplakė visus į kruvą ir gasdina.MEDIKAI irgi mirtingi ,norėčiau sužinoti kiek jų mirdavo prieš 3-5 metus,pvz- nuo banalios senatves ir ją lydinčių ligų.

Medikai

Medikai portretas
Taip pat žmonės.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių