Rusija paskelbė tirianti penkiamečio žūtį Rytų Ukrainoje

Maskva pirmadienį paskelbė tirianti penkerių metų vaiko žūtį dėl numanomų Kijevo pajėgų veiksmų prorusiškų separatistų kontroliuojamoje Rytų Ukrainoje.

Pastarąją savaitę didėjo nuogąstavimai, kad vadinamajame Donbaso regione nuo 2014 metų rusenantis konfliktas gali vėl įsižiebti.

Praeitą savaitę Ukraina pranešė, kad Rusija stiprino savo karines pajėgas prie abiejų šalių sienos. JAV pajėgų Europoje parengties lygis buvo padidintas reaguojant į „pastarojo meto Rusijos agresijos Rytų Ukrainoje eskalavimą“.

Pirmadienį Rusijos tyrimų komitetas, atsakingas už sunkių nusikaltimų tyrimus, pareiškė, kad praeitą penktadienį Ukrainos kariuomenė vėl pažeidė paliaubas ir atakavo civilinę infrastruktūrą Oleksandrivskės gyvenvietėje separatistų kontroliuojamoje Donecko srities dalyje, naudodama sunkiąją ginkluotę ir dronus.

Per vieną sprogimą žuvo penkerių berniukas, o jo 66 metų senelė buvo sužeista, sakoma Tyrimų komiteto pranešime.

Per atskirą incidentą driokstelėjus sprogimui separatistų kontroliuojamoje Luhansko srities dalyje esančiame Mykolajivkos kaime buvo sužeistas 46 metų gyventojas.

Aišku, būtų sunku įsivaizduoti, kad jie naudotųsi vaiko žūtimi melagienoms platinti.

Tyrėjai nurodė pradėję baudžiamuosius tyrimus ir kaltino Ukrainą pažeidus paliaubų susitarimą bei įstatymus, turinčius per karą apsaugoti civilius.

Donecko separatistų naujienų agentūros pranešime nebuvo pateikta jokių nuotraukų iš numanomos atakos vietos Oleksandrivskėje, esančioje maždaug už 15 km nuo sąlyčio linijos.

Separatistų pareiškimų nepriklausomi šaltiniai negalėjo patvirtinti, o tarptautiniai stebėtojai ir Ukrainos gynybos ministerija į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti padėtį kol kas neatsakė.

Tačiau Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį sakė neįžvelgiantis jokių priežasčių abejoti pranešimu apie penkiamečio žūtį, nors Kremlius neturi „patvirtintos informacijos“ šiuo klausimu.

„Aišku, būtų sunku įsivaizduoti, kad jie naudotųsi vaiko žūtimi melagienoms platinti“, – žurnalistams sakė D. Peskovas.

Jis dar kartą apkaltino Kijevą pažeidus padėtį turinčius padėti sureguliuoti Minsko susitarimus ir pareiškė, kad civilių žūtys ir sužalojimai yra iki šiol neišspręsto konflikto „karti pasekmė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
putleris susprogdino šimtus maskvos gyventojų,kad pradėtų 2-jį Čečėnijos karą.Vieno vaiko gyvybė jam nususpjauti....

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Salo chaholam

ajo

ajo portretas
Atskrido dronas numete granata mire vaikas. Kalti rusai? Ble beretes jusu tupizmas jau nebjuokina. Putinas kaltas tik del to kad 14tais i Ukraina neivede kariomines. Tada 70-80% Ukr.karininku palaikytu rusijos veiksmus ir padarytu maidanams 37metus butu ta Ukraina ir su Krymu ir su Donbasu.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių