Rusijoje per gaisrą senelių namuose žuvo 11 žmonių

Rusijos pietinėje Baškirijos respublikoje 11 žmonių žuvo naktį į antradienį kilus gaisrui viename socialiniame centre, kuris veikė kaip senelių namai, nors neturėjo tam leidimo, pranešė tarnybos.

Liepsnos apėmė pastatą, kuriame veikė neoficialūs senelių namai, Išbuldino kaime, esančiame už 255 km į pietryčius nuo Baškirijos sostinės Ufos, nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Tuo metu pastate buvo 15 žmonių, iš kurių keturi sugebėjo išsigelbėti. Užgesinus liepsnas buvo rasti 11 kūnų.

Vietos administracijos pareigūnai naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad per incidentą viena senelių namų darbuotoja padėjo iš degančio pastato ištrūkti trims žmonėms.

„Nustatyta išgelbėtųjų tapatybė. Tarp jų – trys pagyvenę žmonės ir viena senelių namų darbuotoja, juos išvedusi į gatvę, kai suveikė [dūmų] signalizacija“, – sakoma pranešime.

 

 

Kiti 11 gyventojų turėjo judėjimo negalią, tad darbuotoja neįstengė jų išgelbėti.

Kaip rodo preliminarūs tyrimo duomenys, šios įstaigos pagrindinė veikla buvo „socialinių paslaugų teikimas senyviems ir neįgaliems žmonėms, nesuteikiant apgyvendinimo“.

„Tai buvo veikianti socialinė įstaiga... veikusi pagal įregistruotą veiklos sritį. Tačiau žmonės negalėjo ten būti apskritą parą – tokios paslaugos nenumatytos“, – sakė rajono administracija.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl įstaigos veiklos ir nelaimės priežasčių.

 


Šiame straipsnyje: RusijagaisrasSenelių namaiLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių