Rusijos kariai panikuoja dėl radiacijos apšvitintų savo kolegų: pataria nebendrauti

  • Teksto dydis:

Tarp Rusijos karių plinta panika dėl kariškių, paveiktų radiacijos, iš dalinių, esančių Černobylio zonoje, praneša „ Ukrinform“.

Taip teigiama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo operatyvinėje ataskaitoje, šeštadienį 18 val. paskelbtoje feisbuke.

„Tarp Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių plinta panika dėl Černobylio zonoje įsikūrusio personalo, paveikto radiacijos. Patariama vengti kontakto su šiais okupantais“.

Primename, kad, pasak Ukrainos valstybinės agentūros darbuotojo Jaroslavo Jemeljanenkos, Rusijos kariai, dislokuoti Černobylyje, dabar Baltarusijoje gydomi nuo radiacijos, skelbė „Daily Mail“.

Jis teigė, kad vakar, trečiadienį, „dar viena Rusijos karių partija“ buvo nuvežta gydytis į Baltarusijos radiacinės medicinos centrą Gomelyje.

Tai įvyko po to, kai atominės elektrinės darbuotojai pareiškė, kad Rusijos kariai, praėjusį mėnesį užėmę aikštelę prie Černobylio, neturėjo antiradiacinės apsaugos garantuojančios įrangos.

Rusijos kariai važiavo be apsaugos priemonių per itin toksišką Černobylio atominės elektrinės zoną – „Raudonąjį mišką“, sukeldami radioaktyviųjų dulkių debesis, kurie galėjo sukelti vidinę radiaciją jų kūnuose.

Baltarusijos naujienų „Telegram“ kanalas „Belaruski Gajun“ taip pat pranešė, kad šią savaitę į Respublikinį Radiacinės medicinos ir žmogaus ekologijos mokslinį ir praktinį centrą Gomelyje atvyko mažiausiai septyni autobusai Rusijos karių.

J. Jemeljanenko sakė, kad Kremliaus agresoriai susirgo, nes nesilaikė „elgesio taisyklių“.

„Jei vadai ar kariai pasižymėtų bent minimaliu intelektu, šių pasekmių būtų buvę galima išvengti“, – sakė jis pridurdamas, kad radiacinė apsauga yra „privaloma, nes radiacija yra fizikinė – ji veikia neatsižvelgiant į statusą“.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeapšvitinti Rusijos kariaiČernobylis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių