Rusijos magnatas rėžė apie V. Putino karą: pagiringi generolai suprato, kad turi š****ą armiją

Rusijos verslo magnatas Olegas Tinkovas antradienį pasmerkė Maskvos „žudynes“ provakarietiškoje Ukrainoje ir paragino Vakarus padėti užbaigti „šį beprotišką karą“.

O. Tinkovas internete teigė, kad 90 proc. rusų yra „PRIEŠ šį karą“, ir pavadino šalies pajėgas „šūdina armija“. Jo komentarai yra bene griežčiausia kritika Kremliaus kariniams veiksmams Ukrainoje, išsakyta gerai žinomo ir įtakingo ruso. 

O. Tinkovas, vienas žinomiausių Rusijos verslininkų, 2006 metais įkūrė banką „Tinkoff“. Pastaraisiais metais jis gyveno užsienyje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24 dieną pasiuntė karius į Ukrainą „denacifikuoti“ šios provakarietiškos šalies.

Karas Ukrainoje jau nusinešė tūkstančius gyvybių ir sukėlė Europoje didžiausią pabėgėlių krizę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Daugiau kaip 12 mln. ukrainiečių buvo priversti palikti savo namus ir ieškoti prieglobsčio užsienyje ar kitose šalies vietose.  

„Atsibudę pagiringi generolai suprato, kad turi šūdiną armiją“, – rašė 54 metų A. Tinkovas socialiniame tinkle „Instagram“.

„Ir kaip armija bus gera, jei visa kita šalyje yra šūdina ir skęsta nepotizme, pataikavime ir keliaklupsčiavime?“ – rašė jis.

Verslininkas, kuriam Vakarai taiko sankcijas, pridūrė: „Nematau NĖ VIENO, kam būtų naudingas šis beprotiškas karas! Žūsta nekalti žmonės ir kariai.“

O. Tinkovas, 2020 metais pasitraukęs iš banko „Tinkoff“ valdybos pirmininko pareigų, savo įraše angliškai kreipėsi į Vakarus. 

„Brangūs „kolektyviniai Vakarai“, prašau, suteikite ponui Putinui aiškią išeitį, kad jis išsaugotų savo reputaciją ir sustabdytų šias žudynes. Būkite racionalesni ir humaniškesni.“

90 proc. rusų – PRIEŠ šį karą!

O. Tinkovas šį pareiškimą paskelbė 55-ą Maskvos invazijos Ukrainoje dieną, rusų pajėgoms pradėjus naują didelio masto puolimą rytiniame Donbaso regione.

„90 proc. rusų – PRIEŠ šį karą! – rašė O. Tinkovas.

„Žinoma, yra idiotų, kurie piešia Z, bet 10 proc. bet kurios šalies gyventojų yra idiotai“, – pridūrė verslininkas, paminėdamas Rusijos karo prieš Ukrainą simboliu tapusį ženklą „Z“.

Pasak O. Tinkovo, Kremliaus pareigūnai buvo „sukrėsti“, kad jie ir jų vaikai nebegalės praleisti vasaros atostogų Viduržemio jūros kurortuose.

„Verslininkai bando gelbėti tai, kas liko iš jų turto“, – pridūrė jis.

Rusijos valdžia siekia užgniaužti bet kokį nepasitenkinimą dėl invazijos į Ukrainą ir priėmė įstatymą, numatantį iki 15 metų laisvės atėmimo bausmę už „melagienų“ apie kariuomenę paskelbimą.

Bankas „Tinkoff“ išplatintame pareiškime nurodė, kad nekomentuos O. Tinkovo „asmeninės nuomonės“, pabrėžęs, kad verslininkas nebepriima sprendimų, susijusių su „Tinkoff“ prekės ženklo įmonių veikla.

„Jis nėra „Tinkoff“ darbuotojas, ilgą laiką nebuvo Rusijoje ir pastaraisiais metais turėjo sveikatos problemų“, – priduriama pareiškime.


Šiame straipsnyje: Olegas Tinkovaskaras UkrainojekarasKremliuskritika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių