Rytų Indijoje mirė mažiausiai 31 žmogus: manoma, kad vartojo užterštą alkoholį

Rytų Indijoje mirė mažiausiai 31 žmogus, pavartojęs, kaip manoma, nelegalaus užteršto alkoholio, o dar 20 žmonių sunkios būklės buvo paguldyti į ligoninę, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Aukos, kurios yra iš trijų kaimų Biharo valstijos Sarano rajone, mirė antradienį ir trečiadienį.

Mirties atvejai užregistruoti rajono valstybinėje ligoninėje, į kurią artimieji atvežė apsinuodijusius asmenis, sakė ligoninės vadovas S. D. Sinha.

Biharo valstijoje nuo 2016 metų yra draudžiama alkoholio gamyba, pardavimas ir vartojimas. Draudimas buvo įvestas po moterų organizacijų kampanijos, surengtos siekiant neleisti neturtingiems darbininkams pragerti menkų savo pajamų.

Policijos pareigūnas Santoshas Kumaras (Santošas Kumaras) sakė, kad keli žmonės iš 20 hospitalizuotųjų apako.

Kelios opozicinės partijos, tarp jų hinduistų nacionalistų „Bharatiya Janata“ (BJP), ketvirtadienį surengė protestų prie valstijos parlamento pastato ir reikalavo panaikinti alkoholio draudimą bei skirti pinigines kompensacijas gedinčioms šeimoms.

BJP lyderis Bihare Sushilas Modi (Sušilas Modis) sakė, jog įvedus draudimą valstijoje nuo užteršto alkoholio jau mirė daugiau kaip 1 tūkst. žmonių.

Biharo valstijos vyriausiasis ministras Nitishas Kumaras (Nitišas Kumaras), priklausantis socialistų partijai „Janata Dal“, atmetė opozicijos reikalavimus ir sakė, kad alkoholio draudimas yra ne jo asmeninis pageidavimas, o „atsakymas į valstijos moterų verksmą“.

Apklausai buvo sulaikyti trys žmonės, įtariami užteršto alkoholio pardavinėjimu Sarano rajone, esančiame už beveik 60 km į šiaurę nuo Biharo sostinės Patnos, sakė S. Kumaras.

Mirties nuo nelegalaus namudinio alkoholio atvejai Indijoje dažni. Pigus nelegalus alkoholis, kuris dažnai būna „pastiprinamas“ tokiais chemikalais kaip pesticidai, visoje Indijoje yra tapęs itin pelningu verslu. Kontrabandininkai, nemokėdami jokių mokesčių, neturtingiems indams parduoda daugybę savo produkcijos.

Anksčiau šiais metais vakarinėje Gudžarato valstijoje nuo užteršto alkoholio mirė mažiausiai 28 ir apsinuodijo dar 60 žmonių. Gudžarate taip pat draudžiami alkoholio gamyba, pardavimas ir vartojimas.

2020 metais šiaurinėje Pandžabo valstijoje nuo nelegalaus alkoholio mirė mažiausiai 120 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių