S. Cichanouskaja: penki baltarusiai žuvo kovodami už Ukrainą Bachmute

  • Teksto dydis:

Lietuvoje gyvenanti Baltarusijos opozicijos lyderė penktadienį pranešė, kad penki Ukrainos pusėje kovojančio baltarusių pulko nariai žuvo Bachmute, konflikto draskomame mieste Rytų Ukrainoje.

„Skauda širdį dėl penkių baltarusių Konstantino Kalinausko pulko narių, kovojančių už Ukrainą Bachmute, žūties“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Baltarusijos opozicijos lyderė Svetlana Cichanouskaja.

„Štabas perdavė, kad vadas mirė, kol vykdė sužeistųjų evakuaciją. Keturi negyvi kariai vis dar yra po griuvėsiais namo, į kurį pataikė priešų artilerija. Šiuo metu jų kūnai yra nepasiekiami. Kova tęsiasi.

Šie baltarusių savanoriai atidavė pačią didžiausią auką vardan mūsų šalių laisvės. Jie visada bus prisiminti kaip Baltarusijos ir Ukrainos didvyriai“, – rašė S. Cichanouskaja.

2020 metais pabėgusi iš Minsko, nors ir teigė iškovojusi pergalę prezidento rinkimuose, ji griežtai kritikuoja Baltarusijos autoritarinį lyderį ir Kremliaus sąjungininką Aliaksandrą Lukašenką.

A. Lukašenka leido Rusijos vadovui Vladimirui Putinui praėjusių metų vasarį iš Baltarusijos teritorijos į Ukrainą pasiųsti rusų tankų kolonas.

Pramoninis rytinis miestas, kuriame kadaise gyveno apie 70 tūkst. žmonių, praktiškai virto griuvėsiais per ištisus mėnesius trunkančias žiaurias kovas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeBaltarusijasavanoriaiartilerijagriuvėsiaiSvetlana Cichanouskaja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių