Senoliams Maskvoje nurodyta neiti iš namų

Rusijos sostinėje padaugėjus susirgimo atvejų, Maskvos meras Sergejus Sobjaninas penktadienį nurodė vyresnio amžiaus maskviečiams neiti iš namų ir rekomendavo darbdaviams organizuoti darbą iš namų.

S. Sobjanino rekomendacijų sulaukta po to, kai kelis mėnesius pastovūs viruso infekcijų skaičiai pastarosiomis dienomis šalyje ėmė augti. Užkrato atvejai smarkiai auga Maskvoje, kur šiuo metu užsikrėtimų skaičius yra didžiausias nuo birželio pabaigos.

S. Sobjaninas sakė, kad vyresni nei 65 metų amžiaus maskviečiai nuo pirmadienio turėtų likti namuose ir apsipirkinėti retai, tačiau apribojimų nebus taikoma pasivaikščiojimams.

Karantino pradžioje S. Sobjaninas įvedė griežtų viruso plitimo valdymui skirtų priemonių, įskaitant nemokamų senjorų kelionių leidimų atšaukimą.

„Deja, Maskvoje pastarosiomis dienomis fiksuojamas ženkliai išaugęs patvirtintų atvejų skaičius“, – savo oficialiame tinklaraštyje parašė miesto meras.

Naujų koronaviruso atvejų skaičius Maskvoje ketvirtadienį pasiekė aukščiausią lygį nuo birželio 23 dienos – 1 050. S Sobjaninas teigė, kad taip pat stebimas „rimtai“ išaugęs hospitalizacijos atvejų skaičius.

Penktadienį jis perspėjo, kad artėjant žiemai tuo pačiu metu užsikrėsti peršalimu ir virusu yra ypač pavojinga vyresnio amžiaus žmonėms ir tiems, kurie serga lėtinėmis ligomis. „Tad nuo rugsėjo 28 dienos prašome jūsų likti namuose“, – sakė jis.

Mero dekrete nurodoma, kad tokia taisyklė yra privaloma. Išimtys daromos prireikus medicininės priežiūros, apsipirkinėjimams, augintinių vedžiojimui ir važiavimui į darbą.

S. Sobjaninas sakė, kad rizikos grupėms priklausantiems žmonėms rekomenduojama dirbti iš namų ar, jei įmanoma, pasiimti atostogų.

Tikrai nenorime sugrįžti prie pavasarį galiojusių griežtų apribojimų

Jis taip pat kreipėsi į įmonių vadovus: „Griežtai prašau ir rekomenduoju kuo daugiau darbuotojų suteikti galimybę dirbti iš namų.“ Jo teigimu, darbdaviai turėtų savo darbuotojams suteikti galimybę pasidaryti viruso testus ir tikrinti jų temperatūrą.

Perspėdamas, kad virusas „dar neįveiktas“, meras paprašė Maskvos gyventojų viešajame transporte dėvėti veido kaukes ir pirštines – tokia taisyklė jau galioja, tačiau jos dažnai nepaisoma.

Karantino piko metu S. Sobjaninas žmonėms leido eiti tik į artimiausias parduotuves ar pavedžioti gyvūnus, o viešuoju transportu ar automobiliais besinaudojantiems žmonėms reikėdavo turėti elektroninius leidimus.

„Tikrai nenorime sugrįžti prie pavasarį galiojusių griežtų apribojimų, – sakė S. Sobjaninas. – Tikiuosi, kad pavyks to išvengti.“

Rusijoje iš viso patvirtinti 1 128 836 užsikrėtimo virusu atvejai ir beveik 20 tūkst. mirčių.

Šalis gyrėsi esą tapusi pirmąja pasaulio valstybe, sukūrusia pirmąją patvirtintą vakciną nuo koronaviruso, pavadintą „Sputnik V“, tačiau vis dar vykdomi jos klinikiniai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uzkniso raseivos

Uzkniso raseivos portretas
65 metu zmones jums senoliai? Ar apskritai skaitet zodyne sio zodzio reiksme?"Senolis reikšmė: 1. tėvo ar motinos tėvas (senelis), motina (senelė). " Gal pagelbes kitakart nesamones rasinejant.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių