СOVID-19 atvejų skaičius JAV perkopė 25 mln.

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose nuo COVID-19 pandemijos pradžios jau užfiksuota daugiau nei 25 mln. užsikrėtimo atvejų, sekmadienį pranešė Baltimorėje įsikūręs Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universitetas.

Ši skaičius užfiksuotas praėjus vos penkioms dienoms po to, kai turtingiausia ir labiausiai nuo pandemijos nukentėjusi valstybė užregistravo 400 000 mirčių, sukeltų viruso, ribą.

Vos prieš kelias pareigas pradėjęs eiti JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pavadino kovą su koronavirusu jo administracijos prioritetu ir paragino Kongresą patvirtinti 1,9 trln. JAV dolerių vertės ekonomikos skatinimo paketą, į kurį būtų įtraukti milijardai dolerių, skirti pagreitinti vakcinavimo kampaniją.

J. Bidenas teigė norintis, kad per 100 pirmųjų jo darbo dienų būtų vakcinuota 100 mln. žmonių ir paprašė amerikiečių dar 100 dienų nešioti veido kaukes.

Šiuo metu įvairios pasaulio šalys skuba kuo greičiau skiepyti savo gyventojus, kad spėtų tai padaryti iki kol virusas nemutavo į tokią atmainą, kuri būtų atspari vakcinoms.

J. Bideno kandidatas į šalies vyriausiojo gydytojo postą Vivekas Murthy (Vivekas Murtis) sekmadienį kanalui „ABC News“ teigė, kad 100 mln. dozių per 100 dienų yra „grindys, o ne lubos“, ir perspėjo dėl naujų viruso atmainų.

„Šios atmainos kelia labai didelį susirūpinimą“, – kanalui teigė V. Murthy.

„Mes patys turime prisitaikyti ir išlikti priešaky“, – pridūrė jis.

Jungtinėse Valstijose užsikrėtimų skaičius tebėra absoliučiais didžiausias.

Pasak Johnso Hopkinso universiteto, Indijoje, kur gyventojų skaičius yra maždaug keturis kartus daugiau nei JAV, fiksuojamas antras pagal dydį užsikrėtimų skaičius – apie 10,6 milijono.

Po to, kai 2020 metų sausio mėnesį JAV buvo pranešta apie pirmąjį COVID-19 atvejį, užtruko vos kelis mėnesius atvejų skaičiui pradėti labai sparčiui augti ir balandžio pabaigoje jis jau viršijo milijoną. Nuo to laiko bendras atvejų skaičius proporcingai didėjo.

Praėjusią savaitę Johnso Hopkinso universitetas paskelbė, kad Jungtinėse Valstijose dėl COVID-19 jau mirė daugiau nei 400 000 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To regisi

To regisi portretas
Medicinos sistema gali išgydyti o priversti dėvėti kaukių negali

regisi tai

regisi tai  portretas
Absoliutus JAV medicininės apsaugos sistemos neįgalumas, - krachas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių