Stokholmo oro uoste dronas antrą naktį iš eilės trikdė eismą

  • Teksto dydis:

Virš kilimo ir tūpimo tako pastebėjus droną, Stokholmo Arlandos oro uoste pirmadienį antrą naktį iš eilės sutriko oro eismas.

Apie tai pranešė Švedijos civilinės aviacijos administracija.

Jos atstovas Danielis Ackermannas naujienų agentūrai AFP tvirtino, kad vienas apsaugos darbuotojas pirmadienio vakarą apie 22 val. (vietos, 23 val. Lietuvos laiku) perspėjo skrydžių valdymo personalą. D. Ackermannas pridūrė, kad dėl trikdžių kai kurie skrydžiai buvo atidėti maždaug 15-20 minučių, tačiau po to eismas buvo atnaujintas.

Apie trikdžius pranešta praėjus mažiau nei dienai po to, kai eismas Arlandoje stojo beveik dviem valandoms, kai prieš tai į oro uosto oro erdvę anksti pirmadienį įskrido keturi dronai. Lėktuvų kilimas ir tūpimas buvo sustabdytas nuo 2 val. iki 3.40 val. pirmadienį ryte, buvo paveikti penki skrydžiai, AFP teigė oro uosto operatorė „Swedavia“. Skrydžiai buvo arba nukreipti į kitus oro uostus, arba atidėti.

Policijos atstovas Danielis Wikdahlis Švedijos žiniasklaidai pirmadienį sakė, kad esama įtarimų, jog tai yra „sąmoningas poelgis“, tačiau nurodė negalįs pasakyti, koks galėjo būti motyvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių