Tokijuje užfiksuotas dar vienas naujų COVID-19 atvejų rekordas

Tokijuje trečiadienį naujai patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius pirmąkart perkopė 3 000, o keli kaimyniniai regionai ėmė svarstyti galimybę įsivesti nepaprastąją padėtį, siekdami pažaboti infekcijos plitimą.

Olimpiadą priimančiame Tokijuje, kur dėl koronaviruso paskelbta nepaprastoji padėtis, buvo pranešta apie 3 117 atvejų, o gubernatorė Yuriko Koike (Juriko Koikė) paragino žmones vengti „nereikalingų, neskubių išvykų“.

Japonijos vakcinacijos programos pradžia buvo vangi. Lig šiol paskiepyta šiek tiek daugiau nei ketvirtadalis visų gyventojų.

„Norėčiau, kad jaunimas skiepytųsi. Jaunų žmonių elgesys yra svarbiausias. Prašau jų bendradarbiauti“, – pabrėžė  Y. Koike.

Protrūkis Japonijoje yra palyginti nedidelio masto: šalyje užfiksuota apie 15 tūkst. mirties atvejų, tačiau buvo išvengta griežto karantino.

Tokijuje galiojanti nepaprastoji padėtis daugiausia riboja barų ir restoranų darbo laiką ir draudžia tokioms įstaigoms prekiauti alkoholiu. Vis tik ekspertai perspėja, jog taisyklių vis mažiau laikomasi, o infekcija sparčiau plinta tarp jaunimo.

COVID-19 daugėja ir kitur šalyje, o trys Tokiją supantys regionai – Čiba, Saitama ir Kanagava – dabar svarsto galimybę prašyti nacionalinės vyriausybės įvesti nepaprastąją padėtį.

Dėl augančių sergamumo rodiklių olimpinės žaidynės tikriausiai pritrauks daugiau neigiamo dėmesio, nesiliaujant būgštavimams, kad šis didžiulis renginys gali sudaryti palankesnes sąlygas infekcijos plitimui.

Olimpinių žaidynių dalyviams taikomi įvairūs suvaržymai, įskaitant reguliarų testavimą ir judėjimo apribojimus.

Pasak Tokijo olimpiados organizatorių, šį mėnesį atletams atlikus 124 358 testus tik 22 rezultatas buvo teigiamas. Šis skaičius neapima oro uostose atliktų tyrimų.

Vyriausybės atstovas Katsunobu Kato (Kacunobus Katas) paragino japonus vengti susitikimų ir alkoholio vartojimo grupėse, siūlydamas žmonėms „stebėti olimpines žaidynes iš namų“.

Sirgaliams draudžiama lankytis beveik visose olimpiados rungtynių vietose, nors žmonės prieš varžybas renkasi viešuose keliuose.

Tačiau Tokijo gyventojas Takahiko Nimomoya (Takahikas Nimomoja) sakė nerimaujantis dėl augančio atvejų skaičiaus.

„Manau, kad vyriausybė nejaučia padėties rimtumo“, – naujienų agentūrai AFP sakė 55 metų vyras.

„Jie dėmesį telkia tik į olimpines žaidynes“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių