Tokio tragiško savaitgalio Europos keliuose seniai nebuvo

  • Teksto dydis:

Šis savaitgalis Europos keliuose pažymėtas avarijomis. Didelių autobusų avarijų įvyko Kroatijoje ir Austrijoje, praneša LNK.

Kaip pranešė Kroatijos policijos pareigūnai, apvirtus autobusui žuvo vienas žmogus ir keli sužeisti. Nelaimė įvyko šeštadienį prieš pat vidurnaktį.

„Avarija įvyko, kai 58-erių Albanijos pilietis, vairuodamas autobusą su albaniškais registracijos numeriais, dėl kol kas nenustatytos priežasties pasuko į dešinę ir apvirto“, – situaciją komentavo Kroatijos policijos atstovė Maja Brozicevic.

Kai autobusas sudužo, jame buvo devyni žmonės ir vairuotojas.

„Avarijos metu autobuse buvo dešimt žmonių, iš kurių vienas žuvo vietoje. Kiti keleiviai buvo nuvežti į ligoninę, kur jiems teikiama medicininė pagalba“, – teigė policijos atstovė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pareigūnai neatmeta tikimybės, kad avarija galėjo įvykti dėl sudėtingų oro sąlygų, mat savaitgalis Kroatijoje buvo gana lietingas, kai kur snigo. Manoma, kad stiprus vėjas ir sniegas sunkino eismą keliuose.

Vis dėlto Austrijoje eismo sąlygų orai neapsunkino. Tad greitkelyje apvirtusio autobuso avarijos aplinkybės ugniagesiams – mįslė.

„Paskutiniame posūkyje autobusas nuvažiavo nuo kelio, kelis kartus vertėsi ir užvirto ant dirbtuvių pastato“, – sakė ugniagesių vadas Geraldas Petteris.

Kol kas žinoma, kad žuvo autobusu keliavęs 31 metų vyras. Likę keleiviai nuvežti į ligoninę.

Tolesnius tyrimus vykdys Vokietijos policijos pareigūnai.

„Iš viso autobuse buvo 32 žmonės. Trys žmonės buvo išgelbėti hidrauline gelbėjimo įranga, deja, vienas žmogus žuvo. Likusieji buvo sužeisti, kai kurie iš jų – sunkiai“, – sakė ugniagesių vadas.

Apie masines avarijas ir žūtis pranešama Bulgarijoje, Vengrijoje, Jungtinėje Karalystėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Mums ta Kroatija nerūpi.Žiurėkite kas panosėja darosi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių