Tragiška tilto griūtis Indijoje: aukų padaugėjo iki 132

Indijoje sugriuvus kolonijinių laikų pėsčiųjų tiltui ir daugybei žmonių nukritus į upę, žuvo mažiausiai 132 žmonės, pirmadienį pranešė policija.

Valdžios institucijų teigimu, beveik 500 žmonių, įskaitant moteris ir vaikus, minėjo religinę šventę ant beveik 150 metų senumo kabančio tilto Morvio mieste Indijos vakaruose ir aplink jį, kai sekmadienį, jau sutemus, nutrūko jį laikantys lynai.

Dėl to Gudžarato valstijoje esantis netvirtas statinys sugriuvo, į vandenį įkrito daugybė žmonių, o kiti desperatiškai laikėsi įsikibę tilto liekanų ir šaukėsi pagalbos.

„Mačiau, kaip prieš mano akis griuvo tiltas“, – teigė vienas liudininkas, norėjęs likti anonimu ir visą naktį gelbėjęs žmones.

„Buvo skaudu, kai viena moteris man parodė savo dukters nuotrauką ir paklausė, ar aš ją išgelbėjau. Negalėjau jai pasakyti, kad jos dukra žuvo“, – pridūrė jis.

Kitas liudininkas, vardu Supranas, vietinei žiniasklaidai sakė, kad tiltas buvo „užkimštas“.

„Lynai nutrūko ir tiltas sugriuvo per sekundės dalį. Žmonės krito vienas ant kito ir į upę“, – sakė Supranas.

Kitas Morvio gyventojas Ranjanbhai Patelis (Randžanbhajus Patelis) vietos žiniasklaidai pasakojo apie sunkumus, su kuriais jis ir kiti susidūrė bandydami padėti žmonėms pasiekti krantą.

„Ištraukėme žmonės, kurie galėjo plaukti į krantą. Kadangi dauguma žmonių buvo įkritę į upę, mums nepavyko jų išgelbėti“, – teigė R. Patelis.

Aukšto rango policijos pareigūnas Ashokas Kumaras Yadavas (Ašokas Kumaras Jadavas) pirmadienį ryte naujienų agentūrai AFP sakė, kad šiuo metu yra žuvę 132 asmenys. Šaltiniai teigia, kad dauguma žuvusiųjų buvo moterys ir vaikai.

Dar apie penkiolika žmonių gydomi ligoninėje.

Turistų mėgstamas tiltas per Makču upę, esantis maždaug už 200 km į vakarus nuo pagrindinio Gudžarato miesto Ahmadabado, po kelis mėnesius trukusio remonto buvo atidarytas vos prieš kelias dienas.

„Sugriuvus tiltui, žmonės krito vienas ant kito, – vietos žiniasklaidai pasakojo vienas liudininkas. – Žmonės buvo susirinkę prie tilto atlikti ritualų ir dėl Dyvalio šventės. Tarp aukų buvo daug vaikų ir moterų.“

Naujienų reportažuose buvo rodomi vaizdo įrašai, kurių nebuvo galima nepriklausomai patikrinti, kaip žmonės laikosi ant tilto liekanų arba tamsoje bando plaukti į saugią vietą.

Morvio policijos viršininkas P. Dekavadiya (P. Dekavadija) telefonu AFP sakė, kad buvo išgelbėta daugiau kaip 130 žmonių.

Neturėjo saugos sertifikato

Pranešime teigiama, kad 223 metrų ilgio ir 1,5 metro pločio kabantis tiltas buvo atidarytas dar 1880 metais britų kolonijinės valdžios. Jis buvo pagamintas iš medžiagų, atgabentų iš Anglijos.

Transliuotojas NDTV pranešė, kad trečiadienį po septynių mėnesių remonto atidarytas tiltas neturėjo saugos sertifikato, o šeštadienį filmuotoje vaizdo medžiagoje matyti, kad jis svyruoja.

A. K. Yadavas teigė, kad rajono policija pradėjo tyrimą prieš rangovą. Skelbiama, kad valstija sudarė penkių žmonių komandą šiai tragedijai ištirti.

Pareigūnai iš karto po tilto griūties pradėjo gelbėjimo operaciją, kurios metu dingusių žmonių buvo ieškoma valtimis ir pasitelkiant narų pagalbą.

Į gelbėjimo operaciją taip pat buvo iškviesta dešimtys Indijos ginkluotųjų pajėgų ir karinio laivyno narių.

Šalies ministras pirmininkas Narendra Modi (Narendra Modis) paskelbė apie kompensacijas per incidentą sužeistiems žmonėms bei žuvusiųjų artimiesiems.

Gudžarato vyriausybė savo oficialioje svetainėje tiltą apibūdina kaip „inžinerijos stebuklą, pastatytą amžių sandūroje“.

Indijoje dažnai pasitaiko nelaimingų atsitikimų dėl senos ir prastai prižiūrimos infrastruktūros.

2016-aisiais rytiniame Kolkatos mieste sugriuvus viadukui žuvo mažiausiai 26 asmenys.

2011-aisiais Dardžilinge esančio tilto, kuris buvo perpildytas festivalyje dalyvaujančios minios, griūtis pareikalavo mažiausiai 32 žmonių gyvybių.

Tais pačiais metais šiaurės rytinėje Arunačal Pradešo valstijoje sugriuvus tiltui virš upės žuvo apie 30 žmonių.


Šiame straipsnyje: Indijatilto griūtisaukos

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
indijai tai labai didelis nuostolis. ju ten jau visai nedaug belike.

kokio velnio ten eiti

kokio velnio ten eiti portretas
taaip -Helovyno šventė šiemet pasiteisino

Anonimas

Anonimas portretas
Bet ir žmonių protas,ant tilto tokia masė žmonių .Ko tenai jiems reikėjo,mirties pasitikti . Pasitiko.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių