Ukraina: V. Putinas neduoda sutikimo išlaisvinti „Azovstal“ gynėjus

  • Teksto dydis:

Gelbėjant metalurgijos įmonės „Azovstal“ gynėjus dalyvauja visos įmanomos tarptautinės organizacijos ir praktiškai visi pasaulio lyderiai, tačiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sutikimo neduoda, Ukrainos gynybos ministro pavaduoją Anna Malyar cituoja Unian.

A. Malyar pažymėjo, kad šalies valdžia daro labai daug, kad „Azovstal“ gynėjai būtų išlaisvinti, tačiau tai yra karinė operacija ir jos detalių atskleisti negalima.

„Mes galėjome tai atvirai pasakyti  tik artimiesiems, nes jie turi teisę tai žinoti. Ir dauguma klausimų, labai tikiuosi, kad buvo pašalinti. Nes tie pasiūlymai, kurie yra labai dažni visuomenėje – darykime taip, ar darykime kitaip, tiesą sakant, jie jau buvo padaryti, tiesiog V. Putinas neduoda sutikimo, kad galėtume išlaisvinti „Azovstal“ gynėjus“, – aiškino ji.

Anot A. Malyar, jei tik būtų įmanoma surengti išvadavimo operaciją gamykloje, tai būtų padaryta nedelsiant. Šiuo metu svarstomi ir kuriami įvairūs planai, kaip tą padaryti. 

„Mes negalime jų paskelbti. Juose dalyvauja beveik visi pasaulio lyderiai. Mūsų valstybė palaiko ryšius su jais visais. Visos įmanomos tarptautinės organizacijos dalyvauja siekiant susisiekti su V. Putinu“, – sakė ji.

„Tikimės, kad pavyks išgelbėti „Azovstal“ gynėjus, kurie šiandien saugo daugelį Ukrainos regionų, nes Mariupolio gynyba leidžia sutelkti daug Rusijos karių, kurie negali judėti toliau į Ukrainą“, – pabrėžė A. Malyar.


Šiame straipsnyje: AzovstalMariupolisRusijaVladimiras Putinaskaras Ukrainojekaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių