Vakarų žvalgyba: rusams baigiasi amunicija, karas Ukrainoje perėjo į kitą stadiją

Vienas Vakarų žvalgybos pareigūnas pareiškė, kad rusams Ukrainoje baigiasi šaudmenys, o tai spartina jų puolamojo potencialo mažėjimą.

Jį socialiniame tinkle „Twitter“ cituoja televizijos ITN žurnalistė Emma Burrows (Ema Barous).

„Turime daug įrodymų, kad šaudmenys baigiasi... įskaitant šaudmenis, kurie vežami iš giluminių saugyklų“, – per spaudos konferenciją Pentagone sakė tas pareigūnas.

Anot jo, sumažėjęs šaudmenų kiekis „galiausiai pakirs Rusijos galimybes pradėti puolimą“. Rusija šiuo metu yra sujungusi batalionų ir taktinių grupių pajėgas, ji išgyvena sunkius laikus bandydama atstatyti savo jėgas“.

„Tuo metu karas Ukrainoje perėjo į kitą stadiją“, bet „pikas“ dar nepasiektas. Taip yra iš dalies todėl, kad „abi šalys ėmė geriau suprasti, kad čia yra maratonas, o ne sprintas“, teigė pareigūnas.

Rusijos karinius objektus pusiasalyje neseniai sukrėtė virtinė sprogimų, o Gynybos ministerija pareiškė, kad vienas šią savaitę įvykęs incidentas buvo „sabotažo“ aktas.

Kyjivas viešai neprisiėmė atsakomybės už sprogimus, tačiau Ukrainos politikai ir kariuomenės pareigūnai internete ironiškai pasisakė apie incidentus, leisdami suprasti, kad prie jų prisidėjo šalies pajėgos.

Kaip pranešė naujienų agentūra „Unian“, rugpjūčio 18 dienos vakarą nugriaudėjo sprogimai didžiausioje okupuotame Kryme okupacinių oro pajėgų bazėje Belbeke, esančioje Sevastopolio šiaurės vakaruose.

Tos pačios dienos vakarą sprogimai griaudėjo ir Kerčės mieste okupuotame Kryme.

Be to, dažnai dega ne tik Rusijos oro pajėgų bazės, bet ir šaudmenų sandėliai. Vienas iš jų ketvirtadienį liepsnojo Belgorodo srityje.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijabaigiasi šaudmenysEmma Burrows

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių