Vokietija ruošiasi dalinai uždaryti sieną su Nyderlandais

Vokietija pirmadienį gali nuspręsti dėl koronaviruso plitimo pavojaus iš dalies uždaryti sienas su Nyderlandais.

Vokiečių Roberto Kocho visuomenės sveikatos institutas Nyderlandus priskyrė „tarptautinėms rizikos zonoms“, kur toliau gali plisti COVID-19, o vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis (Horstas Zėhoferis) turėtų nuspręsti, ar uždaryti sieną su karalyste, informavo olandų žiniasklaida.

R. Kocho instituto duomenimis, Nyderlanduose virusas nuolat perduodamas žmogaus žmogui.

Anksčiau „rizikos zonoms“ buvo priskirtos ir kaimyninės Austrija bei Prancūzija, su kuriomis Vokietijos vyriausybė apribojo tarpvalstybinį eismą. Pasienyje ir toliau veikia didelės perėjos, tačiau jose buvo sugriežtinta kontrolė. Toks pat režimas gali būti įvestas ir Nyderlandų atžvilgiu.

Tokiu atveju kirsti sieną bus leidžiama grįžtantiems Vokietijos piliečiams, taip pat kitų šalių gyventojams, galintiems įrodyti, kad turi Vokietijoje. Išimtys bus taikomos ir keliaujant tranzitu, artimųjų mirties atveju ir norint apsilankyti pas gydytoją, pranešė leidinys „NL.Nimes“.

Tačiau net jei siena nebus uždaryta, R. Kocho instituto sprendimas priskirti Nyderlandus rizikos zonoms reiškia, kad iš ten atvykstantiems žmonėms draudžiama lankyti viešąsias vietas, įskaitant ligonines ir senelių namus, nurodė olandų leidinys.

Institutas taip pat laiko rizikos zonomis JAV, Šveicariją, Didžiąją Britaniją, Italiją, Ispaniją ir Iraną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To igor

To igor portretas
Olandija ,šalis nebesivadins,vyriausybė patvirtino viena pavadinimą šalies,tai Nyderlandu karalystė,pasidomek daugiau igor!

Igor

Igor portretas
Nuo kada Olandija pasidarė Nyderlandais ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių