K.Prunskienė pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su V.Putino partija

Savaitgalį Maskvoje Lietuvos liaudies partijos lyderė ekspremjerė Kazimira Prunskienė pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su Rusijos premjero Vladimiro Putino vadovaujama „Vieningąja Rusija“.

Susitarimas pasirašytas per valdančiosios Rusijos partijos „Vieningoji Rusija“ suvažiavimą, į kurį K.Prunskienė buvo pakviesta kaip viešnia.

Lietuvos liaudies partijos ir „Vieningosios Rusijos“ susitarimą dėl bendradarbiavimo pasirašė K.Prunskienė ir Dūmos pirmininkas Borisas Gryzlovas, „Vieningosios Rusijos“ Politinės tarybos pirmininkas.

Pagal dokumentą, šalys susitarė konsultuotis ir keistis informacija apie Lietuvos ir Rusijos situaciją, dvišalius ir tarptautinius santykius, supažindinti viena kitą su savo patirtimi įvairiose srityse.

Partijos sutarė reguliariai keistis įvairių lygių delegacijomis, rengti ekspertų susitikimus, kitus dvišalius renginius, aktyviai plėtoti tarppartinius ir regioninius ryšius.

„Šalys užmegs ryšius tarp savo atstovų įstatymų leidybos organuose ir keisis jų veiklos patirtimi“, - sakoma dokumente.

K.Prunskienės vadovaujama Lietuvos liaudies partija atstovų Seime neturi, tuo metu „Vieningoji Rusija“ turi daugumą Rusijos parlamente.

„Tai nėra prorusiškumas. Tai toks nacionalinių interesų supratimas, kai darai viską Lietuvos interesų naudai“, - pirmadienį per spaudos konferenciją Vilniuje sakė K.Prunskienė, paklausta, kodėl jos partija pasirinko prorusišką kryptį.

„Ne kartą per tuos trejus metus (kai neina jokių oficialių pareigų - BNS) sėdau į traukinį ar lėktuvą ir važiavau gelbėti Lietuvos eksporto“, - tvirtino ekspremjerė.

K.Prunskienė tikino, kad jos asmeniniai ryšiai su Vokietija yra gerokai stipresni, tačiau ji įsitikinusi, kad būtina palaikyti gerus santykius ir su kaimyninėmis valstybėmis.

K.Prunskienė pabrėžė, kad Lietuvos liaudies partija nebuvo vienintelė užsienio politinė organizacija, pasirašiusi bendradarbiavimo susitarimą su „Vieningąja Rusija“.

Savaitgalį tai padarė ir Graikijos centro dešinės partija Naujoji demokratija, viena Kipro partija, Liaudies partija iš Kazachstano.

Anot K.Prunskienės, jos vadovaujama politinė organizacija sieks susitarimus dėl bendradarbiavimo pasirašyti ir su Europos partijomis.

„Sieksime, kad būtų balansas tarp susitarimų su Rytų ir Vakarų šalimis. Kad galėtume prisidėti prie Lietuvos ekonominių ir kultūrinių interesų abiem kryptimis“, - teigė ji.

LLP įkurta 2010 metų pavasarį, kai K.Prunskienė buvo nušalinta nuo vadovavimo Valstiečių liaudininkų sąjungai. Per šių metų vasarį vykusius savivaldos rinkimus partija gavo septynis mandatus iš 1,5 tūkstančio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

satrijos ragana

satrijos ragana portretas
atsiskleide...

kaunietis

kaunietis portretas
šita "kunigaikštienė" Utiugova dar pridaris Lietuvai. MInėsit mano žodžius.

lietuvis

lietuvis portretas
Palaikau,kitos išeities ėra
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių