Pereiti į pagrindinį turinį

A.Kubilius dar nežino, ar V. Putinas atvyks į Vilnių

2010-05-25 19:29
A.Kubilius dar nežino, ar V. Putinas atvyks į Vilnių
A.Kubilius dar nežino, ar V. Putinas atvyks į Vilnių / Scanpix nuotr.

Andrius Kubilius dar nežino, ar kitą savaitę Vilniuje vyksiančiame Baltijos jūros šalių vyriausybių vadovų susitikime dalyvaus ir Rusijos premjeras.

„Kol kas nežinome, neturime galutinio atsakymo“, – Lietuvos radijui antradienį teigė A. Kubilius, paklaustas, ar Vladimiras Putinas atvyks į Vilnių.

Anot jo, šis susitikimas, kuriame dalyvaus Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Europos 
Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barrodo, – tai galimybė aptarti tolesnes regiono, euro zonos, pasaulio finansų sistemos perspektyvas.

„Akivaizdu, kad nemažai kalbėsime apie energetiką, kuri lieka labai svarbiu regiono prioritetu. Mes vis dar liekam didele dalim izoliuota sala Europos Sąjungoje (ES), todėl ES parama tiek elektros jungtim, tiek branduolinės energetikos plėtotei, tiek dujų sektoriaus pertvarkai ir integracijai į Europą yra labai svarbi“, – sakė A. Kubilius.

Į birželio 1-2 dienomis vyksiantį Baltijos vadovų tarybos posėdį atvyks Vokietijos kanclerė A. Merkel, kitų Baltijos regiono, į kurį įeina 11 valstybių, vyriausybių vadovai. Į susitikimą pakviesti ir Europos Komisijos vadovas J. M. Barroso bei Baltijos jūros parlamentinės konferencijos atstovų delegacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų