A.Kubilius teigia nesvarstantis G.Kazakevičiaus pasitraukimo

Premjeras Andrius Kubilius teigia nesvarstantis vieno iš jo administracijos vadovų Giedriaus Kazakevičiaus pasitraukimo, nepaisant šio valstybės tarnautojo brangiai kainavusios išvykos į Naująją Zelandiją.

"Aš tikrai taip klausimo nesvarstau. Aš svarstau klausimą, kaip pasiekti, kad Lietuvoje įgyvendintume rezultatyvią valstybės tarnybos pertvarką", - "Žinių radijui" ketvirtadienį sakė A.Kubilius, paklaustas, ar šiuo metu nemato priežasčių G.Kazakevičiaus pasitraukimui.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, jog nebuvo informuotas apie šią kelionę, o paklaustas, ar pats patvirtintų tokią komandiruotę atsakė: "galbūt aptartume žinodami, kad Lietuvoje tai gali būti suprantama nevienaprasmiškai, kad Naujoji Zelandija daugeliui atrodo kaip kažkokia egzotiška šalis, iš kurios neverta nieko mokytis".

"Tai tuos dalykus, kaip tai pristatyti ir paaiškinti visuomenei, reikėtų detaliau aptarti. Klausimas, kurį verta kelti - ar mes turime ko mokytis iš Naujosios Zelandijos", - kalbėjo premjeras, pažymėjęs, jog neturi abejonių dėl G.Kazakevičiaus kelionės turinio ir tikslo.

Pastarosiomis dienomis kilo skandalas paaiškėjus, jog Ministro pirmininko tarnybos vicekanclerio G.Kazakevičiaus ir Strateginio valdymo departamento planavimo ir stebėsenos skyriaus vadovės Eglės Rimkutės išvyka į Naująją Zelandiją kainavo per 30 tūkst. litų. Šioje maždaug 16 tūkst. kilometrų nuo Lietuvos esančioje šalyje Ministro pirmininko tarnybos kanceliarijos darbuotojai turėjo perimti valstybės valdymo patirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių