Argentinos lietuviai palaiko V.Adamkaus veto

Prezidentui Valdui Adamkui viešint Argentinoje, šios šalies išeivijos atstovai teigė palaikantys Lietuvos Prezidento veto dėl Pilietybės įstatymo.

Argentinoje šiuo metu gyvena apie 200 tūkstančių lietuvių kilmės asmenų. Šioje šalyje veikia viena seniausių pasaulyje užsienio lietuvių bendruomenių „Nemunas", kuri kitais metais švęs bendruomenės veiklos šimtmetį.

Daugelį lietuvių bendruomenių vienijančios Argentinos lietuvių organizacijų ir spaudos tarybos vadovas Jurgis Brazaitis pabrėžė, kad Argentinos lietuviai gyvena ta pačia lietuvybės idėja, kuri įkvepia ir kitų kraštų lietuvius.

„Mus įskaudino tai, kad neseniai Seimo priimtas Pilietybės įstatymas numatė galimybę gauti dvigubą pilietybę įvairiose pasaulio valstybėse, bet tik ne Pietų Amerikoje gyvenantiems lietuviams, - sakė J.Brazaitis. - Jūsų veto sugrąžino mus į lietuvių tarpą ir atgaivino viltis, kad ir ateityje nebūsime išskirti ar užmiršti".

Kalbėdamas apie neseniai patvirtintas Pilietybės įstatymo pataisas, Prezidentas V.Adamkus pabrėžė, kad kiekvieno žmogaus apsisprendimo teisė yra neginčijama ir negali būti pažeidžiama.

„Žmogus turi teisę priklausyti savajai tauta ir niekas negali šios teisės paneigti, - sakė valstybės vadovas. - Visai nesvarbu, kur gyvena lietuvis, - jis turi teisę priklausyti savo tautai ir turėti galimybę išsaugoti Lietuvos pilietybę".

Valstybės vadovas išreiškė viltį, kad visos teisinės kliūtys greitu metu bus pašalintos, ir išeivijoje gyvenantys lietuviai turės teisę įgyti ne tik valstybės, kurioje gyvena, bet ir Lietuvos Respublikos pilietybę.

Nuotraukoje: Prezidento V.Adamkaus susitikimas su Argentinos Prezidente Cristina Fernandez de Kirchner.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių